26. Dag Bjørge Malmo

Dag Malmo er en viktig bidragsyter for Nybygda med sin enorme rutine og gode ballbehandling.

Navn: Dag Bjørge Malmo
Fødseldato: 7.8.1968
Posisjon: Innbytter
Favorittspiller: Amanda Kurtovic
Favorittlag: Rosenborg og Stoke
Mål for laget denne sesongen: Topp 3 plassering
Mål for seg selv denne sesongen: Score et mål, samt bidra mindre til botkassen enn i fjor.
Historie om lagkamerat: Marius RE leier inn russejenter for å klippe plen for seg. Usikker på om det er fordi han er lat….
Liker å gjøre på fritiden: Fritid?

Beskrivelse:

Dag er med sine 48 år den eldste spilleren i årets Nybygda stall. Når norske medier til stadighet retter fokus mot de såkalt lange idrettskarrierene til Ole Einar Bjørndalen (f. 1974) og Noriaki Kasai (f.1972), så må de tydeligvis ha oversett det faktum at Nybygda har en 68-modell i sine rekker med bakgrunn fra Trøndelag som stadig presterer på høyt nivå til tross for at 50-års dagen nærmer seg med stormskritt. Vi ønsker derfor både papiraviser og andre norske medier velkommen på Tundraen denne sesongen for å intervjue Dag om hvordan han klarer å kjempe mot tidenes tann og stadig makter å opprettholde en form som er en unggutt verdig. Dag er riktignok ikke den eneste som har drevet idrett på høyt nivå langt opp i 40-årene i Nybygda. Årets A-stall inneholder nemlig 2 spillere til i samme aldersgruppe, og det er vel heller ingen med hjerte i bygda som har glemt at evigunge Hilde GP tok sin (hittil) første verdenscupseier på 10 km klassisk i Otepää hele 41 år gammel. Det spekuleres derfor på folkemunne om den mye omtalte ”ungdomskilden” faktisk befinner seg bak låste dører i kjelleren på klubbhuset i Nybygda.

Dag har i lys av sin lange erfaring en rutine på banen som smitter over på langt mer stressede lagkamerater. Mens flere av ungguttene får puls på 310 hver gang de mottar ballen og gjerne bestreber seg etter å kvitte seg med den først mulig, så har Dag ingen tilsvarende hast og bruker gjerne en god del touch før han orienterer seg og velger det beste alternativet. Dag er selve symbolet på at grunnleggende ballkontroll, nærteknikk og overblikk ikke forsvinner med alderen. I tillegg er Dag en solid duellspiller som bl.a. sportslig leder Røed Kristiansen har fremhevet ved en rekke anledninger som særlig viktig! Hurtigheten til 48-åringen er nok riktignok ikke den beste, men han kan i det minste unnskylde seg med at dette er nokså naturlig utvikling i lys av hans alder. For undertegnede og (alt for mange) øvrige spillere på laget i aldersgruppen 20-25 år som allerede nå har en tilsvarende mangel på hurtighet kan man nok dessverre bare anta at det vil bli problematisk å holde seg under 1 minutt på 60-meteren som 48 åring.

Utenfor banen fremstår Dag som svært munter, og har ofte en morsom historie å dele fra sitt begivenhetsrike liv i fotballen. Hans rolle som muntrasjonsråd i gruppen er et viktig element i å bidra til en trivelig garderobekultur, og underbygger at det på A-laget til Nybygda er rom til spillere fra enhver alder og bakgrunn.