16. Thomas Tørudstad

Thomas Tørudstad som er født og oppvokst i Nybygda er klar for en ny sesong for klubben i hans hjerte

Navn: Thomas Tørudstad
Fødseldato: 10.04.1997
Posisjon: Kant, midtbane eller spiss
Favorittspiller: Zlatan
Favorittlag: Manchester United og Rosenborg
Målet for laget denne sesongen: Gjøre det bedre enn forrige sesong og kanskje være med å kjempe om opprykk
Mål for seg selv denne sesongen: Å banke gamleklubben Furnes og gjerne score mot dem.
Livrett: Pizza
Fritidsinteresser: Fiske, sparke fotball, og henge med kompiser og kjæresten.

Beskrivelse:

Det har lenge vært en trend i Eliteserien og i den internasjonale fotballen for øvrig at lokale talenter blir tilsidesatt for dyre importer fra alle verdens strøk. Også i Nybygda har man en stor mengde av (riktignok ikke fullt så dyre) importer fra fjerntliggende strøk som Brumunddal, Brumund, Nes, og Colombia. Man har faktisk strukket strikken så langt at man har hentet inn spillere som er født og oppvokst på stedet som gud glemte (Furnes, red.anm.) Thomas Tørudstad representerer således en deilig motvekt til importhysteriet ved å ha hatt æren av å vokse opp i bygda. Mens andre bortskjemte spillere har vært en del av kunstgressgenerasjonen på Sveum som i snitt har hatt flere pauser på nærbutikken Spar Sveum enn millimeters store  ujevnheter i banedekket så har Tørudstad vokst opp i en ganske annen virkelighet. De som er fra Nybygda er nemlig vant til å trene fotball uavhengig av om underlaget har vært hardere enn betonggulvene på ASKO og mindre jevnt enn løypeprofilen på Birkebeinerrennet.

I garderoben så sitter ofte Tørudstad i umiddelbar nærhet av lagets andre lokale innslag; Tom Erik Ophus og Andreas Gustavsen. Det er tydelig at de lokale trives i hverandres selskap og er stolte av å representere hjembygda. Det ryktes at det ikke er få pikeværelser i Nybygda som inneholder plakater av en av de tre lokale heltene. Selv om det foreløpig er eldstemann Tom Erik som foreløpig har fått merke det største autografhysteriet på Tundraen og ungjentens tenåringsskrål så følger ikke Thomas langt etter.

Tørudstad går inn i sin 5 sesong på A-laget til Nybygda og er til tross for sine unge alder (19) allerede rukket å bli en rutinert seniorspiller for hjembygda. Hvis han fortsetter med kamper i samme tempo som de siste årene bør han kunne ende opp med flere klubbkamper enn Ole Ellefsæter har mil på ski i sin aktive karriere. Foran årets sesong så er for øvrig Thomas også tydelig på at han vil mer enn bare å samle kamper. Han lover nemlig å score minst 10 mål denne sesongen om han får spille spiss og sender med dette en klar oppfordring til trener Sterud om at han bør satses på i denne posisjonen. Som spiller innehar Tørudstad en særlig spisskompetanse med sin hurtighet som i kamp med tunge og trege midtstoppere har gjort seg positivt gjeldende i flere sesonger. Foreløpig har derimot avslutningsegenskapene vært noe mer varierte – fra de vakreste kremmerhus til avslutninger som har vært nærmere å treffe familien Ophus sitt sagnomsuste biljardbord enn nettmaskene. Med kyndig veiledning fra trener Sterud i årets sesong kan likevel publikum forvente at Thomas skal frembringe mange gledesstunder på Tundraen i 2017.