99. Ola Steinbakken

Ola Steinbakken klar for harde dueller på Tundraen i 2017

Fødseldato: 14.01.1992
Posisjon(er): Back/vingback, stopper, potet
Favorittspiller(e): De som sparker langt og takler hardt
Favorittklubb(er): Manchester United og Brumunddal
Mål for laget denne sesongne: Ikke rykke ned fra divisjonen og prøve å holde oss under tosifret baklengs på Fåvang Kunstgress
Mål for seg selv denne sesongen: Unngå å betale et 4-sifret beløp (i botpenger) for tuneller og kopiere scoringsfeiringen fra i fjor.
Livrett: Kebab fra Bobbos i Trysil
Historie om lagkamerat: Erlend Onsrud Bye er en bedre fotballspiller etter å ha fått i seg en bøtte med is.
Fritidsinteresser: Arbe. Skuffe snø. Trave på ski. Sjå på fotball.

Beskrivelse:

Ola Steinbakken er en av flere spillere som skal hjelpe til å gjøre keeper Daniel IJ arbeidsledig denne sesongen. Selv om Steinbakken virker å ha nøkterne mål for seg selv og laget denne sesongen så er likevel oppsynet av Steinbakken nok til å skremme angrepspillere fra Fåvang og andre steder. Dette underbygges av at det ikke er antydning til smil fra Steinbakken sin side når portrettbildet skal tas. Selv den finske skihopperen Janne Ahonen fremstår som en livsnyter i forhold.

Steinbakken er i det hele tatt en hardhaus på Vinnie Jones nivå og er mer enn villig til å ofre livet til både seg selv, med og motspillere for å gå seirende ut av de mange duellene som oppstår i løpet av en sesong. Dette kan eksemplifiseres ved at Steinbakken under oppladningen til fjorårets sesong taklet en annen hardhaus Tom Erik Ophus bokstavelig talt ut av gymsalen. Steinbakken er en spiller som alltid er påskrudd og som høylytt kommuniserer ordre til mer eller mindre slappe lagkamerater. Etter at en ikke navngitt lagkamerat prøvde å drible som bakerste mann under en kamp i fjorårssesongen (uten å lykkes ) endte det hele med en tirade fra Steinbakken som skal ha blitt målt til 3,9 på Richters Skala.

Til tross for at Steinbakken har sine største styrker på fotballbanen defensivt har han i takt med de økte kravene til en backs bidrag fremover på banen også tatt tak i sitt offensive spill. Dette har blant annet resultert i ”Steinbakken-finta” som foregår i så stort tempo og har en så stor vanskelighetsgrad at verken motspilleren han utfordrer eller Steinbakken selv har sjans til å få tak i ballen etterpå.

Utenfor banen jobber Steinbakken både som lærer på barneskole og på Coop Extra. I tillegg tar han seg tid til å jobbe som gratis PT på Fønix Treningssenter for lagkamerater og andre. Steinbakken representerer derfor et slags motstykke til slappe lagkamerater og sørger for at gruppen som helhet ikke går inn i koma.