23. Marius Riiber Eikeland

Marius RE skal heldigvis spille for Nybygda i 2017. Hans tekniske ferdigheter bør alene være nok til å skaffe et gjenomsnittlig publikumsoppmøte på tresifret eller mer.

Navn: Marius Riiber Eikeland
Fødselsdato: 06.10.87
Favorittspiller: Andre Røed Kristiansen (!)
Favorittlag: Nybygda og Tottenham
Mål for laget denne sesongen: Få Svenkerud tilbake i godt gammel slag
Mål for seg selv denne sesongen: Lære å klarere som Andre
Livrett: Tundra-vaffel
Hva liker du å gjøre på fritiden: Analysere klareringsteknikken til Andre
Historie om lagkamerat: De 3 minuttene på trening da Åsmund (populært kalt Fosinho, red.anm.) plutselig ble Messi og slo opptil flere luker på meg før han avsluttet det hele med hælspark i mål.

Beskrivelse:

Nybygdas befolkning eller Nybygdas spillere kan neppe beskyldes for å representere et bibelbelte. Likevel ble selv sindige nybygdinger overbevist om at det var noe mer mellom himmel og jord da Marius RE dukket opp på trening første gang I fjor. Forut før Marius sin ankomst så hadde A-laget gjenomgått en treningsvinter hvor det var åpenbart at man lå med brukket rygg. Spillerne var både få, og de beste spillerne fra tidligere år hadde stukket med halen mellom beina til MBK Domkirkeodden og andre hardsatsende lag. I den grad man hadde hatt noen opplevelser knyttet til det rent religiøse forut for denne tid var det eventuelt at enkelte avhoppere kunne minne om bibelfiguren Judas Iskariot. Det ble derfor en opplevelse med sterk religiøs undertone når det ble klart at Nybygda skulle klare å sikre seg en spiller som tilsammen hadde bedre tekniske ferdigheter enn resten tilsammen.

Som spiller har Marius RE tekniske ferdigheter som vi tørr påstå at ingen andre spillere I 6.divisjon er i nærheten av. Hans balltalent passer I det hele tatt langt bedre inn sammen med Neymar, Messi, Iniesta etc. enn en blanding av tidligere middelmådige skiløpere og spillere som så toppen (både vektmessig og spillermessig) for minst 5 år siden, som han nå deler garderobe med. Men der Nybygda kanskje ikke kan lokke med lagkamerater I verdensklasse, så kan vi tilby verdens beste Tundra-vaffel, et unikum av en speaker i form av Morten Hulleberg og en spillergruppe som på humorfronten scorer svært høyt. Foreløpig (og forhåpentligvis for alltid) så er det viktigere med gode vafler enn gode lagkamerater for Marius.

Samtidig har Marius også områder på fotballbanen han kan bli enda bedre. Kynisk klareringsspill er ikke av hans beste områder, men der har funnet seg en kyndig veilleder i Andre Røed Kristiansen som har mange års erfaring på dette området. Kompetansen på dette området er I det hele tatt høyt i spillergruppa. Både Ola Steinbakken, Tom Erik Ophus og Espen BT må nevnes som spillere som vet hvordan man skal måke ballen bort fra banen I en hastighet som ved flere anledninger har vært faretruende nære å ende livet til lokale kuer som beiter 200-300 meter unna Tundraen.

Bortsett fra å være en usedvanlig god fotballspiller har Marius også bidratt til å heve garderobemiljøet ved å være en som behersker humordisiplinen meget godt. I en spillergruppe hvor flere er raske i replikken er likevel Marius den som kanskje er nærmest en plass i Nytt på Nytt. I lys av dette så kan man I tilegg håpe at stjernenykkene blir satt til side denne sesongen og at han også vil bli et fast innslag på Nybygda-festene.