Nybygda innledet sesongen på best mulig vis og slo Gausdal 0-7 i seriepremieren.


Kampfakta:
Kamptidspunkt:
02.05 – 19:30
Resultat: Gausdal 0 – 7 Nybygda.
Målscorere: Marius RE x 2, Daniel IJ x 2, Vegard Nyvoll, Håvard Martinsen og Anders Sterud
Målgivende pasninger: Tronda x 2, Marius Re. Ellers noe mer usikkert om noen øvrige vil få registrert assist. Vi opererer ikke med fantasy assist.
Banens beste: Ola Steinbakken (kåret av Anders Sterud og Andre Kristiansen)
Nybygdas lag:

(Alle spillerne ble benyttet)

KAMPREFERAT

Pre-match:

Etter en lang vinter var det omsider klart for seriestart for Nybygda sitt herrelag. I sterk kontrast til hva som har vært vanlig har det i vinter hersket en viss optimisme rundt A-laget. Den nyvalgte sportslige lederen Andre Røed Kristiansen har nemlig hatt et sterkt behov for å vise at han mener alvor med sitt verv og har signert intet mindre enn 5 nye kvalitetsspillere til bygda iløpet av vinteren. Spillerstallen teller derfor hele 36 mann (selv om 7-8 av disse er studenter som stort sett bare er tilgjengelige i sommerferien). Den økte konkurransen har naturlig nok resultert i en kraftig nivåheving på trening noe som har bidratt til at treningsgrunnlaget til enkelte før seriestart har gått fra å være ikke-eksisterende til middels.

Ulempen med å ha så mange spillere som Nybygda har i år er at det maksimalt er plass til 18 mann i en spillertropp og at noen derfor må vike plass hver gang. Til 1.serierunde fikk bl.a.. både sportslig leder Kristiansen, medieansvarlig Foshaug og en svært så selvsikker tidligere toppatlet fra skiskyttermiljøet, Stian Johansen kjenne på vrakingen. Sistnevnte skal etter ryktene ha gått svært mange runder med seg selv etter sjokkvrakingen, men har nå bestemt seg for å øke treningsmengden vesentlig for å kunne nærme seg de andre lagkameratene sine fysiske ferdigheter. Uttrykket «toppidretten er nådeløs» virker derfor å kunne brukes analogisk om breddefotballen i Nybygda.

Tirsdag 17:15 møtte likevel 16 sultne spillere + sportslig leder og medieansvarlig opp på Esso i Brumunddal for avreise til første seriekamp. Kampen borte mot Gausdal ville bli Anders Sterud sin første kamp som hovedtrener for bygda og det var en overraskende lavmælt Sterud som sto noenlunde oppreist utenfor Esso. Sterud virket smertelig klar over at ingen Nybygda trener i moderne tid hadde overlevd i mer enn sesong og  virket nokså nervøs for å lide samme skjebne som herrene Corbatta, Tajet, Svenkerud og  Kristiansen.


(Trener Sterud før kamp)

Vel fremme i Gausdal ca.1815 ble vi tatt imot av absolutt ingen…Sportslig leder Andre Kristiansen som hadde ansvar for oppmøtetidspunkt hadde nemlig tatt høyde for et tosifret antall punkteringer, problemer med registereimer og alt annet som kunne gått galt. Etter å ha ventet minst et kvarter på at noen skulle låse opp dukket det imidlertid opp en Gausdal-lagleder som «selvfølgelig» hadde tatt med feil nøkkel til vår garderobe og dermed måtte reise med hest og kjerre opp til toppen av dalføret hvor han bodde for å hente ny nøkkel. Nøkkelfadesen til laglederen var åpenbart et forsøk på å psyke ut bygda ut, men til stor overraskelse lot ingen av våre spillere seg vippe av pinnen. Selv den lettantennelige  Tom Erik Ophus lot seg tilsynelatende ikke psyke ut, men konsentrerte seg heller om å overbevise sine lagkamerater om at samtlige røde kort han hadde blitt tildelt for Nybygda var dommerfeil.

Etter at garderobesituasjonen omsider løste seg så gikk de 11 som hadde blitt utvalgt av trener Sterud i gang med oppvarmingen. Undertegnede derimot fikk æren av å ønske klubblegendene Håvard Svenkerud, Anders Kurud og Jørn Inge «Ørna» Eriksen, og nåværende medlemmer i Nybygda Hooligans velkommen til Gausdal. Sammen med tidligere trener Frode Tajet utgjorde de en solid gjeng fra Nybygda som hadde tatt turen på årets lengste bortetur for å støtte laget slik de alltid har gjort. Midt i den trivelige pre-match samtalen skulle det likevel oppstå en akkutt situasjon som satt både nerver i høyspenn blant et sjokkert publikum og lamslåtte medspillere.

Det skulle nemlig vise seg at rørlegger Tom Erik Ophus hadde mottatt et hasteoppdrag i Brumunddal som han i utgangspunktet var forpliktet å møte på. Etter hektisk telefonvirksomhet i de dramatiske minuttene før kampstart fikk likevel Ophus roet nervene til både lagkamerater og supportere på tribunen med å fastlå at han hadde fått en kollega til å gjøre oppdraget for seg.

Det meste virket derfor på stell og man kunne omsider kickstarte sesongen. Den nye Nybygda kapteinen Ola Steinbakken kunne derfor stille opp seg selv og laget i midtsirkelen og mane til kamp. At det var nettopp Steinbakken som skulle få æren av være Nybygda kaptein for sesongen 2017 var kanskje ingen stor overraskelse ser man dette i sammenheng med at den sportslige lederen ved en rekke ganger før sin inntreden har gitt uttrykk for at Ola er hans favorittspiller i Indre Østland fotballkrets. Selv om Kristiansen har utbasunert at det opp til trener Sterud å foreta kapteinsvalget, så har det likevel vært onde tunger I miljøet som vil ha det til at utnevnelsen av Steinbakken var et vilkår Sterud måtte godta for å bli Nybygda trener.


(Ola klar for å lede laget i sin første kamp som kaptein for hjemklubben)

Matchen:

Starten til Nybygda på årets sesong skulle være av den sorten som kan få ateister til å bli dypt religiøse. Kun 4 minutter er nemlig spilt når Vegard Nyvoll scorer i debyen på «tap in» etter at Marius RE har åpnet opp Gausdal forsvaret med et lekent hælspark som er så fantastisk utført og utav denne verden, at selv det at Jesus gikk på vannet blir småtteri i forhold.

Anført av den gode starten så fortsetter Nybygda å kjøre over Gausdal. Marius RE har bl.a. to Maradonna raid i 1.omgang hvor driblingene og farten dette foregår i står til 20 i stil, mens avslutningene dessverre minnet mest om Lucas Leiva. Etter 20 minutter får imidlertid Nybygda omsider uttelling ved at vi blir tildelt straffespark når Vegard Nyvoll beines ned innenfor 16-meteren. Keeper Daniel IJ som er blitt valgt til straffetager gjør ingen feil og dermed 0-2.

Når man skulle tro at piffen allerede ville være ute av Gausdal så skjer det noe som bare kan skje på dette nivået. Telefonen til rørlegger Ophus ringer nemlig hyppig i jakkelomma til undertegnede, og jeg ser derfor ingen andre muligheter enn å varsle midtbaneankeret. Ophus må derfor ut i en periode på nærmere 5-10 minutter for å instruere sin kollega per tlf om hvordan han skal fikse oversvømmelsen på en lokal næringsvirksomhet. Mens Ophus prater i tlf så har Nybygda selvfølgelig ingen spillere som er i nærheten av å ha tenkt tanken på å varme opp i tilfelle det skulle komme en skade eller skifte til mer kamptøy. Vi spiller derfor 10 mot 11 i nærmere 10 minutter.


(Her er Tom Erik fotografert med telefonen i 2.omgang etter at kollegaen nok en gang ringte opp. Kombinasjonen linjegutt og rørlegger bød ikke på store problemer for Ophus)

Fraværet av Ophus skulle vise seg å prege Nybygda. I den siste halvdelen av 1.omgang er ikke Nybygda på det nivået man kan forvente. Valget av taktikk forbauser også enkelte av tilskuerne. Forsvaret og midtbaneleddet til Gausdal bestod nemlig av en rekke høyreiste spillere med brukbar duellkraft, men med hurtighet som skilpadder. At vi da velger å slå ballen langt bakfra ved en rekke anledninger vil nok neppe kvalifisere til mesna-medlemskap.

Til pause står det derfor 0-2. Laget virker likevel ikke spesielt preget av den svake andre halvdelen av 1.omgang, og eventuelle uroligheter feies bort av trener Sterud som nå har lagt all nervøsitet bak seg og vet hvilke taktiske grep som skal foretas før andre omgang.


(Forholdsvis god stemning i pausen)

Andre omgang skulle vise seg å bli en eneste stor fest. Vi scorer 5 mål – 2 av Marius, nok en straffe av IJ, en herlig debyscoring fra Håvard Martinsen før Anders Sterud får æren av å sette kronen på verket med å sette inn 0-7. Uten å overdrive så er resultatet relativt flatterende for Nybygda sin del. Vi skaper sjanser til å score minst 15, og noen av de avslutningene som blir vist i 2.omgang er det så dårlig kvalitet over at det etterlater ingen tvil om hva trener Sterud bør prioritere i tiden fremover. Samtidig har også Gausdal en forholdsvis god keeper som gjør mange viktige redninger.

Rent sportslig ble det altså en parademasj for Nybygda. Likevel er det nok på sin plass å nevne at motstander Gausdal ikke var allverdens til motstand og minnet mer om Brumunddal Junior 2 under ledelse av Truls & Kenneth enn et konkurransedyktig 6.divisjons lag. På den andre siden så skal Gausdal sine spillere og sportslig apparat roses for å fremstå som en usedvanlig munter og trivelig gjeng som vi ønsker alt godt i fremtiden. Fraværet av klager på dommer etc. fra Gausdals sin side var i det hele tatt en befrielse å oppleve, i sterk kontrast til hva man vanligvis opplever på dette nivået hvor dommere skjelles ut både titt og ofte.

Gausdal hadde også et annlegg vi i Nybygda kan misunne dem. De hadde nemlig både kunstgressbane (som vi spilte på) og ei gressmatte som så nokså jevn ut. Så får det heller være at dusjen på Tundraen i det minste er varm i motsetning til i Gausdal hvor vi for første gang fikk mulighet til kollektiv isbading.


(Sportslig leder sier seg fornøyd med sesongstarten)

Kvelden endte opp med hyggelig samvær på McDonalds i Lillehammer etter at den lokale restauranten Bolt`n dessverre stengte allerede klokken 2100, til stor fortvilellse for enkelte av spillerne som ønsket å øke sitt kulinariske reporteoar.

Vel fremme på McDonalds får en selvtilfreds gjeng en urovekkende overraskelse. Det viser seg nemlig at det vi med 100% sikkerhet trodde var tabelltopp etter 1.serierunde ble toppet av Nes med 9-0 seier borte mot Furnes 2. Nesningene som vi nedsablet for et par uker siden har tydeligvis våknet fra dvalen, og må trolig ha stilt med et C-lag i treningskampen for å gi oss uberettiget selvtilitt. Men vi lar oss ikke lure Nes! Favorittstempelet i avdelingen ligger på dere og det vil være en sportslig katastrofe om dere ikke skulle rykke opp denne sesongen.

Alt i alt – likevel en svært solid første serierunde for Nybygda. Neste kamp er allerede fredag 20:00 borte mot Lillehammer 3 på Stampesletta. Den kampen blir nok vesentlig mer krevende, og vi oppfordrer derfor alle som skulle ha anledning å ta turen til Lillehammer for å støtte laget i kamp om 3 nye poeng!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *