Andreas Gustavsen – Lokal Nybygdagutt i kalasform

En glodhet Andreas Gustafsen er klar for å bøtte inn mål på Tundraen i 2017.

Navn: Andreas Gustavsen
Fødselsdato: 31.07.1997
Posisjon(er): spiss, kant og back
Favorittspiller(e): Ander Herrera og Roman Kienast
Favorittklubb(er): Ham Kam og Manchester United
Mål for laget denne sesongen: Topp 3
Mål for seg selv denne sesongen: Målet må være å score flere mål enn Håvard Martinsen, så da bør i grunn 1 mål holde…
Livrett: Pizza og cola
Liker å gjøre på fritiden: Jakte, fiske og finne på noe artig med kompisene.

Beskrivelse:

Andreas ”Guzzi” Gustavsen fremstår som Nybygdas ubestridte formspiller frem mot seriestart (muligens ved unntak av Marius RE som puttet 5 mot Nes) etter å ha scoret to mål i begge sine to siste starter. Hvis vi forutsetter at Gustavsen er tilgjengelig til alle kampene og opprettholder sitt nylige scoringssnitt denne sesongen så vil han så vidt bikke anstendige 40 seriemål. Han bør med andre ord kunne ha et godt utgangspunkt for å nå sin største målsetting denne sesongen om å legge lagkamerat Håvard Martinsen bak seg på toppscorerlisten.

For at Gustavsen skal kunne fortsette i samme spor som den siste tiden er det nok trolig viktig at lagkamerater og det sportslige apparatet bidrar til å sørge for at Gustavsen opprettholder bakkekontakten. Den enorme oppmerksomheten som følger med en kometkarriere i 6.divisjon er nok vanskelig å forestille seg, spesielt for sindige nybygninger som har hatt lite å rope hurra for de siste årene etter at Ole Ellefsæter la skiene på hylla. Idrettsverden er dessverre full av historier om idrettsstjerner som ikke tålte oppmerksomheten som fulgte med enorme idrettsprestasjoner og som har ført med seg fatale konsekvenser i henholdsvis både ødelagte liv og idrettskarrierer. Nybygda har derfor gitt tidligere yrkesmilitær Erik Storbråten oppdraget med å sørge for at Gustavsen ikke får for høye tanker om seg selv og ender opp med samme skjebne som Paul ”Gazza” Gascoigne.

Faren er også tilstede for at Gustavsen med sitt ungdommelige sinn er en av flere som er i ferd med å danne seg en egen ”subkultur” innenfor spillergruppa. Gustavsen og de andre i hans aldersgruppe valgte nemlig ved en anledning i vinter å prioritere sosialt samvær med hverandre i stedet for å delta på et arrangement med de øvrige fossilene i spillergruppen. For undertegnede m.fler som ser enhver episode av SKAM samt besøker 18-års avdelingen på utestedet ”Cornern” en gang i blant i et desperat håp om å holde ungdommen i seg ved live var det en brutal erfaring å erkjenne at man rett og slett ikke var ”hipp” nok for Gustavsen og hans likemenn.

Gustavsen sitt bidrag på banen er først og fremst å være en svært fotballklok spiller med gode basisferdigheter. Disse godt utviklede ferdighetene kan han trolig takke en av sine trenere på gutt 2 med det passende kallenavnet ”Fosinho” for. Gustavsen representerer i så måte et viktig motstykke til en del av sine lagkamerater på 90kg++ som enda ikke har tatt opp ordene ”gjennombruddspasning”, ”såledragning” og ”overblikk” i sitt vokabular.

I tillegg kan det også nevnes at Gustavsen er vokst opp i Nybygda og dermed representerer nok et lokalt innslag på årets A-lag. Håpet er derfor at spillere som Gustavsen skal kunne bidra til å kunne vekke den lokale patriotismen i bygda og dermed føre til et stabilt høyt tilskuertall i inneværende sesong. Kanskje kan også Gustavsen bli mannen som setter inn det avgjørende målet som sikrer hans elskede Nybygda et svært så etterlengtet opprykk i høst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *