Nybygda vant «krigen» mot Jørstadmoen!

Kampfakta
Nybygda-Jørstadmoen 2-0 (0-0)
Tid: 12.09.2018 kl. 18.00
Nybygdas Målscorere: Marius Riiber Eikeland 67′, Anders Ruud 85′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuertall: 40

Nybygdas lag:

Etter to middelmådige hjemmekamper var Nybygda i kveld klare for å reise kjærringa mot Jørstadmoen. Laget var før kampen preget av nøktern optimisme, de tunge frafallene tatt i betrakting.

Som vanlig var ting langt i fra på stell i timene før kampstart. Stian Johansen hadde i god tid før kampen tatt turen opp på Tundraen for å klippe gresset, men med flatt batteri på klipperen ble gresset stående uklipt når kampen ble blåst i gang. Denne gangen var det heller ingen hjelp å få fra de lokale kuene….

Arkivfoto fra da en lokal ku hadde forvillet seg ned på Tundraen

Gutta fra Jørstadmoen var ikke snauere enn at flere av spillerne deres var kledd militært tøy når de ankom tundraen. Det er ikke ofte at man ser slik oppe i Nybygda. Det skal riktignok sies at uniformene var heller dårlig stelt, og skopussen var så som så. Heldigvis for gjestene, så var ikke Nybygdas militære ekspert Erik Storbråten på plass for å påpeke dette.

Kampen:
Nybygda skulle vise seg å komme særdeles godt ut av startblokkene denne kjølige septemberkvelden på Tundraen. Bare et minutt var gått da hjemmelaget ble tildelt et korrekt straffespark. Petter Johansen satt ballen til venstre for keeper, som var som en røyskatt nede og avverget forsøket fra 11 meter. Nybygda skulle bare tre minutter senere få en ny mulighet fra krittmerket, men denne gangen var stolpen i veien for eldstebror Løseth Johansen som fikk muligheten på vertenes 2. straffe før 5 minutter var spilt.

Nybygda fortsatte å skape store sjanser utover i 1. omgang, men beina stokket seg gang på gang inne i Jørstadmoen sin 16-meter. Bak hadde forsvaret god kontroll, anført av kveldens kaptein, som var ingen ringere enn bygda-legenden Fredrik Støve! Mange lurer nok på hvorfor 44-åringen fra Glåmdalen ikke spiller på et høyere nivå, men enn så lenge spiller ringreven i Nybygda! Da dommeren blåste av for pause var stillingen 0-0, som må sies å ha vært svært flatterende spill og sjanser tatt i betraktning.

I 2. omgang bølget spillet litt mer fram og tilbake, men Nybygda vartet stadig opp med god angrepsfotball. Omtrent midtveis i omgangen skulle endelig scoringen komme når Marius Riiber Eikeland sikkert satt inn 1-0 alene med keeper. Jørstadmoen yppet seg litt etter dette, men Nybygdaforsvaret var like tett som Hoover-dammen!

Like før slutt fikk Anders Ruud æren av å punktere kampen, da han satte inn 2-0. Gutta i kongens klær fra Jørstadmoen måtte dermed reise slukøret hjem til militærleiren der tørrtrening på magasinbytte og sluttet orden venter!

Allerede førstkommende lørdag er det duket for ny hjemmekamp når Vingar og den joviale radio-legenden Reidar Kjæstad gjester tundraen! Kampstart kl. 15.00.

Vi sees!

En tanke om “Nybygda vant «krigen» mot Jørstadmoen!

  1. Mer av dette!
    Et herlig referat.
    Prøver å finne ut hvordan det gikk mot nevnte Vingar, riktignok hadde de en fotballbane der borte men 11-mannslag i høvelig alder..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *