Nybygda tapte mot atletene fra Ringsaker

Kampfakta:
Nybygda-Ringsaker2 2-4 (2-1)
Tid: 15.08.18 kl.19.00
Nybygdas målscorere: Thomas Tørudstad 16′, Trond Andre Jensbak 30′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuere: 145

Nybygdas lag:

Et Nybygda-lag fullt av optimisme etter opphentingen mot Nes forrige kamp, spilte onsdag høstens 1. hjemmekamp. Ringskers 2.-lag var motstander. Det så lenge lyst ut for hjemmelaget, som allikevel endte opp med null poeng til slutt.

Før kampen var det derimot en ku som beitet på banen som fikk størst oppmerksomhet. Heldigvis var den lokale ildsjelen Thorger Alderslyst på plass, og sørget for at kua fant tilbake til eieren. Om ikke annet så var i alle fall dette et sikkert tegn på at det for 1. gang denne sesongen faktisk vokste gress på banen i Nybygda.

Hva skal man med gressklipper når man har ei ku? Foto: Vegard Nyvoll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampen:
Nybygda mønstret en sterk tropp og en solid 11er onsdag kveld. Hjemmelaget åpnet kampen friskt mot RIFs 2.-lag, som så langt var ubeseiret i serien denne sesongen. Det var allikevel Gaupdølene som skulle få den 1. scoringen etter et omdiskutert straffespark i det 14. spilleminuttet. Nybygda lot seg ikke stresse av baklengsmålet og fortsatte det gode spillet anført av en spillesugen Trond Andre Jensbak, som spilte sesongens 1. kamp etter et lengre skadeavbrekk. Allerede etter 16 minutter skulle utligningen komme da Tronda fant en umarkert Thomas Tørudstad, som sikkert satt inn 1-1 fra kloss hold.

Bygda fortsatte og male på selv om både Trym Langerud og Anders Ruud måtte forlate banen på grunn av skader i 1. omgang. Inn kom superveteranen Richard Alfstad og storscorer Andreas Løseth Johansen. Drøyt halvtimen var spilt da Nybygda skulle ta ledelsen etter en stor tabbe fra RIFs sisteskanse. Ballen spratt foran keeper, gikk mellom hendene hans, og Tronda var våken foran mål og satt inn 2-1 til de rødkledde. Dermed kunne Nybygda gå til pause med ledelsen foran et svært tallrikt publikum til 6.-divisjon å være.

Nesten 150 tilskuere hadde funnet veien til Tundraen onsdag kveld

I 2. omgang kom Ringsaker mer med i kampen, og de etablerte etter hvert et vist trykk mot hjemmelaget. Dette skapte også kontringsmuligheter for Nybyda som ut i 2.-omgang spilte med to blad Løseth Johansen på topp. Yngstebror Petter så ut til å få en gedigen sjanse da han ble spilt alene med keeper etter omlag 70 minutter, men dessverre gjorde dommeren en håpløs avgjørelse da han blåste av for en feilaktig offside.

Mot slutten av 2. omgang skulle det vise seg at det strenge trenings og kostholdsregime i Ringsaker skulle gjøre seg gjeldene for kamputfallet. For mens flere av Nybydas spillere helst ser fotball fra sofaen og fyller drakter i størrelse XL på tross av beskjeden høyde, så består Ringsaker av topptrente atleter der vekten jevnlig kontrolleres av et meget dedikert støtteapparat.

Det siste kvarteret raknet det litt for bygda som i løpet av 10 minutter slapp inn 3 mål enkle mål. Resultatet ble dermed 2-4 til Ringsaker2 som topper avdelingen etter en seier som satt langt inne.

For gutta i Nybygda venter en helg med god mat og godt drikke før det allerede på mandag er klart for nok et lokaloppgjør, denne gangen mot Næroset. Kampstart er kl. 19.00. Møt opp og støtt gutta som jakter sin 1. hjemmeseier for sesongen!

Kanskje får vi da på ny høre sangen om legendariske Fredrik Støve runge i garderoben etter kampslutt?
«Maradonna og Messi
Ronaldo er no piss
Vi har Fredrik Støve
Støve som hengende spiss»

Vi sees på Tundraen! Under er en oversikt over de gjenstående kampene denne sesongen:

Mandag 20.08 kl. 19.00 Nybygda-Næroset
Mandag 27.08 kl. 18.30 Nybygda-Furnes2
Torsdag 30.08 kl 18.30 Nybygda-Romedal
Onsdag 12.09 kl 18.00 Nybygda-Jørstadmoen
Lørdag 15.09 kl. 15.00 Nybygda-Vingar
Lørdag 30.09 kl. 15.00 Nybygda-Brøttum

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *