Nybygda snudde til seier på overtid mot Roterud!

Kampfakta:
Roterud-Nybygda 1-2 (1-1)
Nybygdas målscorer: Ola Steinbakken 35′, 90′
Tid: 07.08.18 kl 19.30
Sted: Røyslimoen kunstgress
Tilskuere: ca 200

Nybygdas lag:

Andreas Gustavsen startet i steden for Marius RE som satt fast på Gardermoen..


Etter en svak periode var Nybygda tilbake på vinnersporet med 1-2 seier borte mot Roterud tirsdag kveld. En seier som satt meget langt inne.

Det var duket for fotballfest på Røyslimoen da Roterud tok i mot Nybygda til sin 1. seniorkamp noensinne. Innmarsjen foregikk med både Champions league-hymne og grønn røyk rundt banen. Det hadde også møtt opp et svært respektabelt antall tilskuere til en 6.-divisjonskamp å være. Normalt sett er ordførere med å sier noen høflige ord i forbindelse med slike tilstellinger, men Lillehammer ordfører Espen Johnsen var ikke snauere enn at han entret banen og tok plass i hjemmelagets forsvar.  (GD skriver om dette i en artikkel).

Det så ut som at Roterud var tydelig inspirert av rammen rundt kampen etter at dommer Geir Pedersen hadde blåst i gang oppgjøret. Nybygda var ikke helt påskrudd og virket preget av at stjernespiller Marius Eikeland måtte melde avbud i tolvte time grunnet forsinkelser i flytrafikken. Roterud lyktes med å kjempe Nybygda ut av stilen, og de var også giftige da de angrep. Det nyetablerte laget fra Lillehammer hadde åpenbart en del spillere som hadde spilt ball før, men mange bar også preg av at god mat også var å foretrekke mellom treningsøktene.

Etter drøyt 20 minutter skulle det lykkes for Roterud etter en kontring. Jøgga gjorde først en strålende redning, men på returen måtte selv Nybygdas strålende keeper gi tapt og Roteruds 1. mål i seniorsammenheng var et faktum. De påfølgende minuttene var bygda i skikkelig trøbbel og hjemmelaget skapet flere sjanser. En halvtime var spilt da Roterud fikk tildelt et korrekt straffespark etter at Kaptein Steinbaken var for hardhent inne i feltet. Heldigvis for bygda, så ble straffen blåst langt over, og dette virket å gi ny energi til gutta som for dagen var kledd i svart. Midtbanen anført av Marius Mathiassen og Håkon Kristiansen begynte å ta skikkelig tak i kampen, og bygda begynte å skape sjanser. Pausen nærmet seg da kaptein Steinbakken raget høyest på en corner og stanget inn 1-1, som også var pauseresultatet.

I 2. omgang kom det ut et Nybygda-lag med mer energi, og sjansene skulle vise seg å bli mange utover i omgangen. Roterud var også farlige på kontringer, men Jøgga var flere gangen offensivt ute og avverget mulighetene til hjemmelaget. Det siste kvarteret  haglet det med skudd og innlegg mot Roterud sitt mål, men hjemmelagets keeper vartet opp med flere spektakulære beinparader (var ikke glad i å bruke hendene). Godt inne i overtiden bestemte Håkon Kristiansen seg for å passere halve Roterud på egenhånd. Han endte opp med å komme til et skudd som ble blokkert. Marius Mathiassen var våken framme på 2. ballen, og endte opp med å bli felt inne i 16-meteren. Dommer hadde ikke annet valg en å peke på krittmerket. Dermed fikk kaptein Ola Steinbakken æren av å banke ballen i mål fra 11 meter. 1-2 til Nybygda, og 2 mål av Ola! Dette var det siste som skjedde i kampen og bygda kunne endelig strekke hendene i været etter en etterlengtet seier!

Allerede fredag er det duket for ny kamp, når Nybygda gjester Nes på Stavsjø stadion! Kampstart kl. 18.30! Vi spillere håper de med hjertet i bygda tar turen for å  støtte gutta!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *