Ragnarok på vei – tap mot Nes

Lagoppstilling:

Gule kort: Tomas G, Hjemli Nyvoll, Ola, Trym

Pre-match:

Først så må jeg komme med en liten forklaring på hvorfor det tok så lang tid med referat denne gangen. Dette skyldes at undertegnede dessverre måtte reparere MAC-en etter at denne ble fuktig som en følge av den store flommen med tårer som kom sist jeg prøvde å skrive referatet. Nesten en uke senere har vi fått en viss kontroll på tårene og gjør derfor et nytt forsøk på å skrive referat.

Fredag den 22.juni skulle vi som kjent ta imot Nes til ”Slaget om Furnesfjorden”. Etter nesten 9 måneder med stikk i sosiale medier og masse medieoppmerksomhet skulle endelig det ultimate hatoppgjøret i breddefotballen avspilles. Rammen rundt kampen var magisk med 380 tilskuere, bengalske lys fra bortesupporterne og med klubblegenden Ole Ellefsæter fremføring av ”Alle kluter til” som pauseunderholding. Vi tviler på at mange andre klubber vil kunne komme med noe som trumfer pauseunderholding fra en dobbelt olympisk mester.


(En rekke lokale fotballpersonligheter på plass)


(Trolig første gang bengalske lys har blitt benyttet på Tundraen)

Kampen:

Selve kampen gjør så vondt å omtale at referenten for en gang skyldes dropper sin triste uvane med å skrive lengre enn hva folk gidder å lese. Nes vant 3-0. Sture Saxrud var god. Psykolognæringen i Brumunddal og omegn vil ikke gå konkurs med det første nå heller. Vi har gjort skam på familie, venner og alle bekjente. Vi bydde opp til champagnefest for vårt hjemmepublikum og serverte dem lunken cola som gikk ut for 10 år siden. Vi skammer oss og er forberedt på å gjøre bot i tiden fremover. Om det er noen lokale bønder i Nybygda og omegn som ønsker å starte opp igjen slaveordningen så stiller vi oss til disposisjon. Det skulle bare mangle.

Avsluttende refleksjoner:

Til tross for et bittert tap så velger vi likevel og se det store bildet. Breddefotball handler litt om resultater, men enda mer om opplevelser og arrangement. Om vi sammen med publikum kan skape et arrangement som gir mange en artig opplevelse i hverdagen så er det viktigere for oss enn å slå Nes i en fotballkamp. For oss er hele breddefotballens ide tuftet på det at det skal være morsomt og at underholdningsaspektet skal trumfe det sportslige alvoret. Vi takker Nes for at de var med å bidra til at vi sammen fikk løftet frem denne kampen som en ”happening” i lokalområdet som folk forhåpentligvis synes det var artig å ta en del av.

I den sammenheng så vil vi også anbefale andre klubber å ta en del av et felles ansvar for å løfte frem produktet vårt (breddefotball i Ringsaker) og skape sosiale arenaer hvor man fremmer sosialisering, inkludering og humor. Kanskje kan også dette i noen sammenhenger være viktigere enn optimalisering av treningsrutiner og dyrking av idrettsvitenskapenelige idealer når man tross alt driver med breddefotball.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *