Nybygda ridde av stormen og tok sesongens første seier!

Kampfakta:
Resultat: Furnes (2) 1 – 2  Nybygda
Målscorere: Vegard Hjemli Nyvoll og Trym Langerud
Assist: Marius RE, Andreas Gustavsen
Nybygdas bestemann: Eirik Sletten

Lagoppstilling:

 

Pre-match:

En bokstavelig talt glohet Nybygda-gjeng ankom Gaalaasbana rundt 17.30 norsk tid tirsdag ettermiddag. Som vanlig skulle ferden til Furnes Fotball sin fryktede arena by på en rekke utfordringer. Banen er nemlig så vanskelig å finne at en selv med høymoderne GPS teknologi må forberede seg mentalt på at kjøreturen blir minst like krevende som å finne frem i den greske labyrinten hvor Minotauros ble holdt fanget ifølge den greske mytelogien. At det er mulig å plassere et idrettsanlegg så vanvittig langt utenfor sivilisasjonen er for oss særdeles uforståelig og det sier vi vel vitende om at vår hjemmebane Tundraen ikke akkurat er plassert midt på Grünerløkka den heller. Når man ser den lange kjøreturen i sammenheng med det faktum at flere av spillerne satt i biler hvor aircondition-anlegget hadde brutt sammen og at det hersket utetemperaturer på nærmere førti grader virket forberedelsene å minne mer om noen av avhøringsmetodene til IRA enn en optimal oppladning til en fotballkamp.

I uken før kampen hadde vi endelig fått tatt Tundraen i bruk. Et gyllengult gressteppe er nå omsider fritt for snø, beitedyr og kan dermed omsider benyttes til fotballaktivitet. Det vil være en overdrivelse at sesongens første treningsøkt på hjemmebanen ble voldsom intensiv. Tvert imot, ble første trening på Tundraen denne sommeren preget av en halvdepressiv gjeng som mot sin vilje måtte gjennom terping på avslutninger og dødballer etter voldsom sjansesløsing innledningsvis denne sesongen. Entusiasmen i gruppen var nokså tilsvarende som om du arrangerer Coopers test for en 3.klasse på videregående dagen etter russeslipp. Likevel – noen dager senere så skulle trener Hjemli Nyvoll smile bredt med visshet om at detaljstyringen hadde gitt utslag i 3 poeng mot Furnes 2.

I lagoppstillingen var det denne gang en overraskelse. Spydspissen Petter Løseth Johansen hadde nok en gang gitt uttrykk for smerter i kneet og denne gangen kunne heller ikke verdens beste idrettsfysiologer gjøre noen forskjell. Johansen plasserte seg selv på benken med beskjed om at 30 minutter var det han maks kunne yte for sin elskede klubb. Det er for øvrig uvisst om hva som er årsaken til Løseth Johansen sine knesmerter, men vi registrerer at han har blitt mer skadeutsatt etter hvor antall fysisk timer i uken har gått kraftig ned, mens antall tacomiddager har steget tilsvarende og vel så det. En ting er i alle fall sikkert, Kamma-singleten satt bedre på kroppen i hans tid som interkretsspiller enn hva tilfellet er nå.

Kampen:

Nok en gang skulle vi møte et lag som var bedre enn på ganske mye. For det første så tror vi spillerne på gårsdagens hjemmelag hadde hatt vesentlig bedre lykke med å forføre unge damer i varmen på noen av de lokale strendene med sine veltrente kropper enn hva vi ville hatt med våre pappakropp XL-bodyer. Videre ville de unngått kjeft fra gymlærer Bjørn Olav Kristiansen for nedslående 3000 meter resultater i motsetning til vår gruppe hvor sjokkerende mange ville slitt med å komme seg under 20 blank per dags dato. Sist, men ikke minst, så virket de også betydelig bedre på det å ha en form for plan med angrepsspillet. Furnes 2 hadde derfor mye av ballen og var også dyktig på å vinne den igjen hurtig om de skulle vinne den med sugende returløp.

Vi hadde imidlertid også en del ting å by på som Furnes 2 manglet. Vårt store overtall i antall kilo på banen ga seg også utslag i duellkraften. Stopperduoen Langerud og Bakke Torgersen tapte nøyaktig like mange dueller i løpet av kampen som antall ganger president Trump har tenkt på andre enn seg selv og sine. I tillegg skulle Furnes 2 vise seg brutalt elendig på avslutninger. Antallet gode avslutningssjanser som ble blåst over vårt mål har vi ikke tall på, men man kan nok likevel legge til grunn at den unge Furnesgjengen vokste opp med skrytevideoer av Raheem Sterling og Aaron Lennon som de har gjort sitt beste for å gjenskape.

1.omgang av kampen var imidlertid ikke spesielt festlig. Den høye temperaturen førte til at intensiteten på oppgjøret ble nokså lav. Furnes var nok det beste laget, men det var i og for seg greit nok at lagene gikk til pause på 0-0. Det var så lite å nevne fra første omgang at det er fristende å si at omgangens høydepunkt var når en til nå målfattig Furnes-spiss fra A-laget fra sin tribuneplass høylytt ga uttrykk for sin glede over at vår høyreback Røed Kristiansen misset på et enkelt mottak.

I andre omgang skulle derimot oppgjøret ta fullt fyr. Trener Hjemli Nyvoll viser at skuddtreningen forrige uke skulle resultere i tellende resultat. Etter 54 minutter prikkskyter han nemlig oss inn i ledelsen 1-0 med et skudd fra ca. 17.34 meter. Kun fire minutter senere får vi uttelling på nytt. Denne gang ved midtstopper Trym Langerud som stiger til værs på en dødball og header inn 2-0 med dødsforakt i blikket. Når nysigneringen Minkstuen og superspiss Løseth Johansen gjøres klar rundt 60 minutter så ser alt rosenrødt ut. Her ser vi for oss at det kan bli kalassifre.


(Espen Minkstuen inn til debut for Nybygda)

Etter 65 minutter skulle imidlertid den enorme fremtidstroen få seg et solid skudd for baugen. Vår midtbanemaestro, frelser og talisman, Marius RE får nemlig tildelt direkte rødt kort. Når det gjelder bakgrunnen for det røde kortet ønsker vi ikke å kommentere dette ytterligere enn at kretsen bør tilkalle alt det de har av mannskap den kommende tiden for å håndtere det enorme medietrøkket i tilknytning til deres behandling av suspensjonens lengde. Om Marius skulle bli tildelt mer enn en kamp suspensjon for den taklingen der så blir det i tilfelle foretatt en avgjørelse som er om mulig enda mindre gjennomtenkt enn Lan Marie Nguyens Bergs utsagn om at satsning på  havvind alene kan erstatte oljesektoren.

De siste 25 minuttene er vi under konstant beleiring som verden ikke har sett maken til siden Leningrad. I likhet med russerne holder vi utrolig nok stand. I løpet av denne perioden har nok Furnes 2 nærmere 46 avslutninger, hvorav 20 av dem går over mål, mens keeper Sletten i sin debut redder absolutt alt som går på mål. Slettens keeperprestasjon i denne hektiske perioden er så godt at det er lett å trekke paralleller til Steinar Sørlie for Fredrikstad mot Rosenborg i 2005 og Ivar Rønningen borte mot Kongsvinger i 2007. Rett og slett astronomisk høyt nivå!

4 minutter på overtid får vi riktignok straffe imot etter at Sletten bommer litt på en av sine enormt mange involveringer i feltet. Keeperen er selvfølgelig også nær ved å redde straffesparket, men ballen sniker seg likevel inn i mål. Dette blir likevel kun av akademisk interesse siden dommeren blåser av kampen umiddelbart etter dette. Seieren er i boks og lettede Nybygda-spillere kan slippe jubelen løs i garderoben med hyllest av legendariske Fredrik Støve (som denne gangen ikke kunne delta selv).

Endelig er vi i gang med 3-poengere. Dette blir forhåpentligvis den første av mange!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *