En liten statusrapport ved sesongstart

Statusrapport fra Nybygda senior herrer

Nå som vårherre omsider har velsignet oss med temperaturer på minst 15 grader pluss har snøen på Tundraen omsider smeltet. Dette innebærer at fotballaktiviteten snart er i gang på Norges vakreste idrettsarena. Gutter 9 har æren av å starte kampsesongen på Tundraen førstkommende mandag (14.5) med hjemmekamp mot Nes, mens jenter 11 spiller påfølgende dag (15.5) mot Brumunddal. Begge kampene har kampstart 18.00. Vi håper publikum møter kraftige i antall opp til disse kampene og gir våre yngre spillere den publikumsstøtten de fortjener!

Damelaget spiller i år som i fjor i en 7er-serie hvor alle vårens hjemmekamper blir avholdt på samme dag i et turneringsformat. Denne datoen er denne våren satt til 3.juni og vi oppfordrer også her publikum til å støtte vårt sjarmerende damelag i deres tre hjemmekamper som avholdes henholdsvis klokken 11.00, 12.30 og 14.00 denne søndagen.

Statusrapporten skal i det følgende sentreres rundt A-laget for herrer hvor undertegnede til dags dato har nærmest tilknytning. Seriesesongen er allerede sparket i gang med uavgjortresultat 1-1 borte mot Gausdal i sesongens første kamp.

Endringer i det sportslige apparatet rundt A-laget:

Som noen av dere kanskje har lest i Ringsaker Blad så har tre av våre spillere valgt å melde overgang fra Nybygda til Nes, deriblant fjorårets trener, Anders Sterud. Med Steruds avgang til Nes oppstod det et behov for en ny trener i bygda. Vegard Hjemli Nyvoll har derfor overtatt som ny spillende hovedtrener og leder laget i sin første seriekamp borte mot Jørstadmoen førstkommende torsdag.

Når det gjelder det disse tre spillernes valg om å gå til erkerivalen er det viktig å understreke at det i breddefotballen ikke er uvanlig med en relativ høy frekvens på spiller og treneroverganger. Vi aksepterer disse tre sine beslutninger om å skifte klubb, men vil samtidig ikke gi noe i dørene i møtet med tidligere lagkamerater 22.6 på Tundraen når årets publikumskamp mot Nes spilles.

Om noen forøvrig sitter med inntrykket av at det har vært en spillerflukt fra bygda i løpet av vinteren så sitter de  med feil inntrykk. Vi har signert en rekke spillere og tør å påstå at vi har den klart bredeste spillerstallen i 6.divisjon. Stadig får vi også henvendelser fra flere spillere som ønsker å ikle seg Nybygda-drakten. Vårt solide kameratskap og solide garderobekultur virker å utgjøre en solid tiltrekningskraft for nye spillere.

 Spillerstallen 2018:

Her følger en oversikt over spillerstallen 2018. (Denne inkluderer bare de som har signert papirer og ellers signalisert at de ønsker å være med videre). Vi har i tillegg til dette en muntlig avtale med 1-2 spillere som trolig vil slutte seg til klubben i løpet av kort tid.

Keepere:
x) Joachim Jørgensen (ny fra Brumunddal
x) Eirik Sletten (ny fra Furnes)
x) Leif Andre Larsen
x) Rune Borgen

Forsvarspillere:
x) Lars Johannes Berg Byenstuen (spiller bare i ferier fra studier)
x) Ola Steinbakken (kaptein)
x) Espen Bakke Torgersen (visekaptein)
x) Trym Langerud
x) Fredrik Støve
x) Andre Røed Kristiansen
x) Håvard Martinsen
x) Richard Alfstad
x) Anders Gropen
x) Vegard Fjellstad
x) Daniel Ihrstad Johansen
x) Joakim Bjørnstad

Midtbanespillere:

x) Einar Grønvold
x) Åsmund Foshaug
x) Vegard Nyvoll
x) Tomas Gustavsen (ny fra Brumunddal)
x) Tore Gustavsen
x) Ole Pedersen Tangen
x) Tom Erik Ophus (fødselspermisjon)
x) Espen Minkstuen (ny fra Jesskam)
x) Trond Andre Jensbak
x) Marius Riiber Eikeland
x) Håkon Kristiansen (spiller bare i ferier)
x) Truls Nordsveen Hagen (ny fra Brumunddal)
x) Håkon Hagen (usikker – spiller evt bare i ferier)

Angrepspillere:
x) Fredrik Kristiansen
x) Petter Løseth Johansen
x) Stian Johansen
x) Andreas Gustavsen
x) Sigurd Buvik (ny fra Furnes)
x) Tomas Tørudstad
x) Vegar Kristiansen (ny fra Brumunddal)

Man har med andre ord en spillerstall på ca. 35 mann! Dette kan virke kanskje litt i overkant for enkelte, men vi ønsker å ha med flest mulig og samtidig er det viktig å understreke at aktivitetsnivået er veldig forskjell internt i spillergruppa. Man har enkelte som har vært på nærmere 30 aktiviteter i vinter til spillere som foreløpig har uteblitt. Så antall spillere har foreløpig ikke blitt et særlig stort problem. Heller en berikelse med tanke på de sosiale kveldene vi avholder i Nybygda og mangfoldet her!

Terminliste A-lag:

Nybygdas A-lag er som nevnt allerede i gang med seriesesongen. Det er likevel 19 kamper igjen og her følger det oversikt over disse:

Torsdag 10.5 – 20.00 – Jørstadmoen vs. Nybygda (Jorekstad)
Mandag 14.5 – 19.30 – Ringsaker 2 vs. Nybygda (Gaupen kunstgress)
Tirsdag 22.5 – 19.00 – Furnes 2 vs. Nybygda (Gaalasbana)
Torsdag 31.5 – 19.00 – Romedal vs. Nybygda (Romedal stadion)
Torsdag 7.6 – 19.00 – Næroset vs. Nybygda (Brufossbana)
Mandag 11.6 – 19.00 – Nybygda vs. Moelv 2 (Tundraen)
Torsdag 14.6 – 19.00 – Vingar vs. Nybygda (Vingarbanen)
Fredag 22.6 – 19.00 – Nybygda vs. Nes (Tundraen)
Mandag 25.6 – 19.00 – Brøttum vs. Nybygda (Tømmermyra)
Torsdag 28.6 – 19.00 – Nybygda vs. Gausdal (Tundraen)
Lørdag 11.8 – 18.00 – Nes vs. Nybygda (Stavsjø stadion)
Onsdag 15.8 – 19.00 – Nybygda vs. Ringsaker 2 (Tundraen) PS – Står i fare for flytting
Torsdag 16.8 – 18.30 – Nybygda vs. Jørstadmoen (Tundraen. PS – Står i fare for flytting
Mandag 20.8 – 19.00 – Nybygda vs. Næroset (Tundraen)
Mandag 27.8 – 18.30 – Nybygda vs. Furnes 2 (Tundraen)
Torsdag 30.8 – 18.30 – Nybygda vs. Romedal (Tundraen)
Mandag 10.9 – 1800 – Moelv 2. Vs. Nybygda (Moelv ipk)
Lørdag 15.9 – 1500 – Nybygda vs. Vingar (Tundraen)
Lørdag 29.9 – 1500 – Nybygda vs. Brøttum (Tundraen)

I tillegg til dette skal vi delta på Ringsakermesterskapet i Fotball som blir avholdt på Stavsjø iløpet av sommerferien.

Publikumskampen – 22.6 – Nybygda vs. Nes.

I forbindelse med hjemmekampen mot Nes fredag 22.6 klokken 19.00 vil vi satse litt ekstra på arrangementet. Det vil bli ulike former for aktiviteter og underholdning i forbindelse med denne kampen som vi vil komme nærmere tilbake til. En egen arrangementskomite vil jobbe særskilt med denne kampen.

Vi håper at publikum fra hele Ringsaker kommer for å overvære denne begivenheten. Om vi kunne nå 500 tilskuere på denne kampen så hadde vært utrolig rått. Vi tror det er et hårete, men samtidig fullt realistisk mål. Forhåpentligvis er vi også mer heldig med både vær og resultat enn i tilsvarende kamp i fjor. I denne kampen kan vi love en herlig intensitet både på banen, på tribunen og fra ivrige grillpersonell underveis. Om du mot formodning ikke skulle ha anledning til å møte opp – så vil for øvrig Ringsaker Blad sende denne kampen direkte på sine plattformer!

Merk deg derfor denne datoen allerede – ta med familie og venner og møt opp for å støtte ditt lag i denne kampen (fortrinnsvis hjemmelaget)

Nybygda på sosiale medier:

I Nybygda er vi opptatt av å nå ut på sosiale medier. Breddefotball kan ikke sammenlignes med elitefotball, men i motsetning til toppklubbene kan vi by på ufiltrerte svar, mye selvironi og et herlig kameratskap. Vi ønsker at publikum skal få best mulig innsikt i hva vi holder på med og er derfor tilstede på følgende sosiale medier:

Twitter: nybygdail
Snapchat: nybygdail (vi godtar alle J )
Vår hjemmeside: www.fotball.nybygda.no
Facebook: Nybygda Fotball – her finner man også god informasjon om våre yngre lag samt damelaget.

Vi understreker at deler av det som postes på både Twitter og hjemmesiden vår er humoristisk ment om noen skulle være i tvil om det. Dette innebærer at det kan herske en del overdrivelser tidvis.

I tillegg vil vi berømme både Løkkapodden (lokal podast om Ringsakerfotballen), Ringsaker Blad og delvis Hamar Arbeiderblad for å sette fokus på lokalfotballen og deriblant oss i Nybygda på en kjempefin måte. Selv om nivået på fotballen ikke er det beste – så har vi inntrykk av at saker om breddefotballen er populære og at folk er genuint interesserte i informasjon om oss.

Avsluttende bemerkninger:

Som artikkelforfatter er jeg stolt over den aktiviteten vi har fått til i Nybygda. Med til sammen fire lag vil det nå være kraftig aktivitet på Tundraen flere ganger i uken i de neste månedene. For en som både elsker barnefotball og breddefotball for de eldste er denne aktiviteten fantastisk å observere. Jeg håper også at dette oppleves slik for alle andre med en interesse for fotballen i Nybygda og lokalområdet.

Et av vårt største mål er at Tundraen skal fungere som sosial samlingsplass hvor alle skal være velkomne og inkludert. Dette gjelder enten det er snakk om spillere, ledere, foreldre eller ivrige tilskuere. Vi håper derfor at vi ser flest mulig av dere hyppig på Tundraen til sommeren. For A-lagets vegne så skal det hvertfall ikke stå på informasjonsflyten om når vi har kamper eller andre aktiviteter. Dette vil bli lagt ut både på Facebook og andre sosiale plattformer.

Så sees vi på Tundraen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *