«Tronda» brilliant i sterk snuoperasjon

Nybygda-Brøttum 3-2 (0-2)
Målscorere Nybygda: Trond Andre Jensbak (2), Vegard Nyvoll
Tilskuertall: «Cirka snaut 50»

Lagoppstilling:

Alt lå til rette for en flott høstkamp i duskregnet på «Tundraen» i kveld, og publikum fikk etter hvert oppleve det de hadde kommet for å se. Det så derimot ikke slik ut en stund. Tilskuerne hadde knapt rukket å ankomme stadion før Bygda-målvakt Ihrstad Johansen måtte hente den første ballen ut av nettet. Og vondt skulle blir verre, mot slutten av omgangen økte Brøttum til 0-2, og det så på dette tidspunktet ut til at laget fra nordre Ringsaker skulle parkere tabellnaboen fra Nybygda.  Det hele toppet seg med at Marius Eikeland måtte ut med skade, (mannen vi denne uken kunne lese i lokalavisen at var den eneste i Nybygda som kunne spille fotball). Det virket på dette tidspunktet som at seirene i starten av høstsesongen kun et blaff.

Til pause var det eneste som gledet hjemmelaget en forholdsmessig grei omsetning i kiosken. Og etter tips fra Olav Fredlund, så kunne vi solgt enda mer hvis vi hadde tilbudt Pizza-slice`s og Pommes Frites.

Hva trener Sterud sa mens undertegnede sto i kø i kiosken i pausa vites ikke, men Nybygda kom ut til 2. omgang med en helt ny giv. Det hadde ikke gått mange minuttene før Trond Andre Jensbak satt inn reduseringen alene med keeper, og det skulle komme mer fra Bygda. Midtveis i omgangen var det den hjemvendte sønnen Vegard Nyvoll sin tur til å tegne seg inn i målprotokollen. Her i fra og inn handlet det meste om hjemmelaget. Nybygda byttet etter hvert inn flere friske bein og det skulle vise seg å lønne seg, hjemmelaget presset stadig på for seiersmålet.

Publikum fikk seg midlertidig et støkk da kveldens store spiller Jensbak fikk seg en kraftig trøkk, og det så ut som at han var ferdig for kvelden. På tross av at ganglaget hans etter denne smellen minnet mer om beboerne på Tømmerli enn en fotballspiller, så ga han seg ikke og bra var det! For etter en stund virket det som at han hadde stått opp fra de døde og han satt inn 3-2 etter å ha rundet Brøttum`s keeper! Med dette viste han at det er flere enn èn på Nybygda som kan spille fotball, i motsetning til på Nes der det de kun har Håkon Takserud…

I sluttminuttene ble det en del harde taklinger som resulterte i to røde kort, et til hvert av lagene. Det ryktes at innbytter Andreas Gustavsen hadde fyrt seg opp med videoer av Steven Seagal før han entret banen, og dette kunne ikke ende i annet enn en utvisning for hardhausen. Mørket begynte etter hvert å sige inn over «tundraen» og dommeren blåste til slutt av for en fortjent 3-2-seier til hjemmelaget. Spesielt gledelig var nok dette for Nybygdas Stian Johansen, som gikk seirende ut av «skiskytterduellen» mot Brøttums Tor Kristian Hansen. For mens Johansen lekte seg på banen som Martin Fourcade gjør i sporet, så minnet tempoet til Hansen mest om Halvard Hanevold på standplass…

Førstkommende onsdag er det lokaloppgjør mot Nes på «Tundraen» kl 1800! I tillegg til vanlig kiosksalg blir det også salg av grillede pølser! vel møtt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *