Komfortabel seier mot Næroset

Kampfakta:
Nybygda-Næroset 5-2 (2-1)
Tid: 20.08.2018 kl. 19.00
Nybygdas målscorerer: Thomas Tørudstad 20′ Stian Johansen 42′ Vegard Nyvoll 65′ Tomas Gustavsen 70′ Ola Steinbakken 78′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuertall: 50

Nybygdas lag:

Mandag kveld var det duket for nok et lokaloppgjør da Næroset gjestet Tundraen. I timene før kampstart hadde det kommet noen solide regnskyll, som borget for gode forhold for de som har sansen for sugene sklitaklinger og skruknotter. Nybygda var opptatt å snu kjærringa etter det sure tape for RIF2 forrige uke, mens bortelaget Næroset hadde fått blod på tann etter at de nylig hadde klart å ta sesongens første poeng i en kamp mot Gausdal.

Kampen åpnet noe nervøst og begge lagene slet med å holde ballen langs bakken på det sleipe og ujevne underlaget. Nybygda klarte etter hvert å tilrive seg et initiativ i kampen, og det var ikke ufortjent da Thomas Tørudstad sendte vertene i ledelsen etter omlag 20 minutter! Etter målet våknet Næroset litt, og det tok ikke mange minuttene før de skulle få sin utligning. Målet kom etter «flipperspill» i Nybygdas bakre rekker, som endte i at Næroset kom alene med keeper og enkelt kunne sette inn 1-1. Dette så ut til å bli pauseresultatet, men Nybygdas Stian Johansen ville det annerledes. Til stor glede for både medspillere og publikum scoret han sitt 1. mål i den røde drakta rett før pause, og det med venstrebenet!

2. omgang startet litt som den 1.. Næroset var farlig frampå ved noen anledninger, men Nybygda-keeper Ihrstad Johansen tok det som kom fra bortelaget. Da spillende trener Vegard Nyvoll økte ledelsen til 3-1 midtveis i omgangen var kampen i realiteten avgjort. Mot slutten av kampen viste Nybygda at laget rett og slett hadde mer kvalitet enn Næroset. Trond Andre Jensbak driblet bortelagets forsvar i pølsebua ved flere anledninger, men det var andre sin tur til å score denne kvelden. Tomas Gustavsen økte ledelsen til 4-1, før det var tid for «Ola Steinbakken show». I løpet av 3 minuttet scoret han først på straffe, før han fastsatte sluttresultatet til 5-2 ved å sette ballen i eget mål. Ola har totalt 6 mål denne høsten, 3 riktig vei, og 3 sjølmål…..

5 hjemmekamper gjenstår for Nybygda denne høsten, i det som ser ut til å bli den beste sesongen siden 2014!

Neste kamp spilles mandag 27.08 når Furnes sine nest beste menn gjester tundraen.

Vi sees!

Nybygda tapte mot atletene fra Ringsaker

Kampfakta:
Nybygda-Ringsaker2 2-4 (2-1)
Tid: 15.08.18 kl.19.00
Nybygdas målscorere: Thomas Tørudstad 16′, Trond Andre Jensbak 30′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuere: 145

Nybygdas lag:

Et Nybygda-lag fullt av optimisme etter opphentingen mot Nes forrige kamp, spilte onsdag høstens 1. hjemmekamp. Ringskers 2.-lag var motstander. Det så lenge lyst ut for hjemmelaget, som allikevel endte opp med null poeng til slutt.

Før kampen var det derimot en ku som beitet på banen som fikk størst oppmerksomhet. Heldigvis var den lokale ildsjelen Thorger Alderslyst på plass, og sørget for at kua fant tilbake til eieren. Om ikke annet så var i alle fall dette et sikkert tegn på at det for 1. gang denne sesongen faktisk vokste gress på banen i Nybygda.

Hva skal man med gressklipper når man har ei ku? Foto: Vegard Nyvoll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampen:
Nybygda mønstret en sterk tropp og en solid 11er onsdag kveld. Hjemmelaget åpnet kampen friskt mot RIFs 2.-lag, som så langt var ubeseiret i serien denne sesongen. Det var allikevel Gaupdølene som skulle få den 1. scoringen etter et omdiskutert straffespark i det 14. spilleminuttet. Nybygda lot seg ikke stresse av baklengsmålet og fortsatte det gode spillet anført av en spillesugen Trond Andre Jensbak, som spilte sesongens 1. kamp etter et lengre skadeavbrekk. Allerede etter 16 minutter skulle utligningen komme da Tronda fant en umarkert Thomas Tørudstad, som sikkert satt inn 1-1 fra kloss hold.

Bygda fortsatte og male på selv om både Trym Langerud og Anders Ruud måtte forlate banen på grunn av skader i 1. omgang. Inn kom superveteranen Richard Alfstad og storscorer Andreas Løseth Johansen. Drøyt halvtimen var spilt da Nybygda skulle ta ledelsen etter en stor tabbe fra RIFs sisteskanse. Ballen spratt foran keeper, gikk mellom hendene hans, og Tronda var våken foran mål og satt inn 2-1 til de rødkledde. Dermed kunne Nybygda gå til pause med ledelsen foran et svært tallrikt publikum til 6.-divisjon å være.

Nesten 150 tilskuere hadde funnet veien til Tundraen onsdag kveld

I 2. omgang kom Ringsaker mer med i kampen, og de etablerte etter hvert et vist trykk mot hjemmelaget. Dette skapte også kontringsmuligheter for Nybyda som ut i 2.-omgang spilte med to blad Løseth Johansen på topp. Yngstebror Petter så ut til å få en gedigen sjanse da han ble spilt alene med keeper etter omlag 70 minutter, men dessverre gjorde dommeren en håpløs avgjørelse da han blåste av for en feilaktig offside.

Mot slutten av 2. omgang skulle det vise seg at det strenge trenings og kostholdsregime i Ringsaker skulle gjøre seg gjeldene for kamputfallet. For mens flere av Nybydas spillere helst ser fotball fra sofaen og fyller drakter i størrelse XL på tross av beskjeden høyde, så består Ringsaker av topptrente atleter der vekten jevnlig kontrolleres av et meget dedikert støtteapparat.

Det siste kvarteret raknet det litt for bygda som i løpet av 10 minutter slapp inn 3 mål enkle mål. Resultatet ble dermed 2-4 til Ringsaker2 som topper avdelingen etter en seier som satt langt inne.

For gutta i Nybygda venter en helg med god mat og godt drikke før det allerede på mandag er klart for nok et lokaloppgjør, denne gangen mot Næroset. Kampstart er kl. 19.00. Møt opp og støtt gutta som jakter sin 1. hjemmeseier for sesongen!

Kanskje får vi da på ny høre sangen om legendariske Fredrik Støve runge i garderoben etter kampslutt?
«Maradonna og Messi
Ronaldo er no piss
Vi har Fredrik Støve
Støve som hengende spiss»

Vi sees på Tundraen! Under er en oversikt over de gjenstående kampene denne sesongen:

Mandag 20.08 kl. 19.00 Nybygda-Næroset
Mandag 27.08 kl. 18.30 Nybygda-Furnes2
Torsdag 30.08 kl 18.30 Nybygda-Romedal
Onsdag 12.09 kl 18.00 Nybygda-Jørstadmoen
Lørdag 15.09 kl. 15.00 Nybygda-Vingar
Lørdag 30.09 kl. 15.00 Nybygda-Brøttum

 

Nybygda snudde til seier på overtid mot Roterud!

Kampfakta:
Roterud-Nybygda 1-2 (1-1)
Nybygdas målscorer: Ola Steinbakken 35′, 90′
Tid: 07.08.18 kl 19.30
Sted: Røyslimoen kunstgress
Tilskuere: ca 200

Nybygdas lag:

Andreas Gustavsen startet i steden for Marius RE som satt fast på Gardermoen..


Etter en svak periode var Nybygda tilbake på vinnersporet med 1-2 seier borte mot Roterud tirsdag kveld. En seier som satt meget langt inne.

Det var duket for fotballfest på Røyslimoen da Roterud tok i mot Nybygda til sin 1. seniorkamp noensinne. Innmarsjen foregikk med både Champions league-hymne og grønn røyk rundt banen. Det hadde også møtt opp et svært respektabelt antall tilskuere til en 6.-divisjonskamp å være. Normalt sett er ordførere med å sier noen høflige ord i forbindelse med slike tilstellinger, men Lillehammer ordfører Espen Johnsen var ikke snauere enn at han entret banen og tok plass i hjemmelagets forsvar.  (GD skriver om dette i en artikkel).

Det så ut som at Roterud var tydelig inspirert av rammen rundt kampen etter at dommer Geir Pedersen hadde blåst i gang oppgjøret. Nybygda var ikke helt påskrudd og virket preget av at stjernespiller Marius Eikeland måtte melde avbud i tolvte time grunnet forsinkelser i flytrafikken. Roterud lyktes med å kjempe Nybygda ut av stilen, og de var også giftige da de angrep. Det nyetablerte laget fra Lillehammer hadde åpenbart en del spillere som hadde spilt ball før, men mange bar også preg av at god mat også var å foretrekke mellom treningsøktene.

Etter drøyt 20 minutter skulle det lykkes for Roterud etter en kontring. Jøgga gjorde først en strålende redning, men på returen måtte selv Nybygdas strålende keeper gi tapt og Roteruds 1. mål i seniorsammenheng var et faktum. De påfølgende minuttene var bygda i skikkelig trøbbel og hjemmelaget skapet flere sjanser. En halvtime var spilt da Roterud fikk tildelt et korrekt straffespark etter at Kaptein Steinbaken var for hardhent inne i feltet. Heldigvis for bygda, så ble straffen blåst langt over, og dette virket å gi ny energi til gutta som for dagen var kledd i svart. Midtbanen anført av Marius Mathiassen og Håkon Kristiansen begynte å ta skikkelig tak i kampen, og bygda begynte å skape sjanser. Pausen nærmet seg da kaptein Steinbakken raget høyest på en corner og stanget inn 1-1, som også var pauseresultatet.

I 2. omgang kom det ut et Nybygda-lag med mer energi, og sjansene skulle vise seg å bli mange utover i omgangen. Roterud var også farlige på kontringer, men Jøgga var flere gangen offensivt ute og avverget mulighetene til hjemmelaget. Det siste kvarteret  haglet det med skudd og innlegg mot Roterud sitt mål, men hjemmelagets keeper vartet opp med flere spektakulære beinparader (var ikke glad i å bruke hendene). Godt inne i overtiden bestemte Håkon Kristiansen seg for å passere halve Roterud på egenhånd. Han endte opp med å komme til et skudd som ble blokkert. Marius Mathiassen var våken framme på 2. ballen, og endte opp med å bli felt inne i 16-meteren. Dommer hadde ikke annet valg en å peke på krittmerket. Dermed fikk kaptein Ola Steinbakken æren av å banke ballen i mål fra 11 meter. 1-2 til Nybygda, og 2 mål av Ola! Dette var det siste som skjedde i kampen og bygda kunne endelig strekke hendene i været etter en etterlengtet seier!

Allerede fredag er det duket for ny kamp, når Nybygda gjester Nes på Stavsjø stadion! Kampstart kl. 18.30! Vi spillere håper de med hjertet i bygda tar turen for å  støtte gutta!

 

Tap mot Brøttum på Tømmermyra

Kampfakta:
Brøttum-Nybygda 5-2 (1-1)
Målscorere for Nybygda (Petter Johansen og Anders Ruud)
Tid: 03.08.2018, kl. 1900
Sted: Tømmermyra
Tilskuere: Ca 30

Nybygdas lag:

Den 1. kampen etter ferien skulle vise seg å bli tøff for Nybygda-laget som hadde tatt turen til nordre Ringsaker denne august-kvelden. Nybygda har i de senere sesongene slitt med å ta poeng på Tømmermyra, og også denne gangen skulle det vise seg å bli vanskelig å ta poeng på den fryktede banen inne i Brøttums dype skoger.

Før kampene hadde det kommet et solid regnskyll, som gjorde banen sleip og våt. Dette skulle det vise seg at hjemmelaget taklet best, men det var riktignok Nybygda som fikk den 1. scoringen. Kun få minutter var spilt da Petter Johansen slo en corner inn i boksen, og med litt hjelp fra hjemmelagets keeper havnet ballen til slutt i nettmaskene. Vi krediterer scoringen til Petter! Brøttum ristet av seg sjokket og fikk etterhvert et visst tak på kampen. Etter cirka en halvtime bommet Andre Kristiansen stygt når han skulle klarere en ball på 16.-meterstreken, og Brøttum utnyttet muligheten til å sette inn en fortjent utligning. Kampen var nokså jevn etter dette og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

I Pausen var det positiv stemning i Nybygda-laget  og vi hadde tro på at vi kunne vinne kampen. Det skulle ikke ta mange minutter før debutanten Anders Ruud igjen skulle sende bygda opp i ledelsen. Ruud fikk ballen inne i 16-meteren og hamret ballen i krysset omtrent fra straffemerket. 1-2 til Nybygda! Ledelsen skulle ikke vare lenge. Før timen var spilt fikk Brøttum frispark på omlag 30 meter, ballen ble lempet opp i krysset og vi var igjen like langt. Vondt ble til verre da det minutter senere var Nybygda-keeper Jørgensen sin tur til å slå ballen i eget mål etter en corner. Brøttum hadde snudd kampen.

Fra da av og inn handlet det meste om hjemmelaget. 65 minutter var spilt da dommer Riquelme tildelte Brøttum et meget tvilsomt straffespark. Jøgga fikk midlertidig revansjert seg for selvmålet, da han var som en røyskatt borte i stolperota og slo ballen ut til corner. 4-2 var allikevel ikke langt unna, og Nybygda kaptein Ola Steinbakken satte den endelige spikeren i kista når han tuppet ballen i eget mål og fastsatt sluttresultatet til 5-2.

Nybygda-kaptein Steinbakken må sies å være en skikkelig slugger!

Alt i alt en tung dag for et noe redusert Nybygda-lag. Laget sørget i alle fall for skikkelig restitusjon, da turen gikk innom Maccer`n etter kampen. En kuriositet som kan være verdt å nevne er at Håvard Martinsen angivelig kjenner bestillingsautomaten på Maccer`n så godt at han kan bestille mat i blinde…

Allerede neste uke får vi to muligheter til å revansjere oss. På tirsdag møter vi Roterud på Røyslimoen, mens turen går til Stavsjø på fredag for lokaloppgjør mot Nes.

Følg med videre!