Surt poengtap mot Gausdal

Kampfakta:
Gausdal-Nybygda 1-1 (0-1)
Tid: 26.04.18 kl. 19.30
Stadion: Linflåa kunstgress
Tilskuere: Ca. 30

Nybygdas lag:

J. Jørgensen
A. Kristiansen (R. Alfstad fra 45)- O.Steinbakken-T. Langerud- H. Martinsen (F. Støve fra 65)
V. Nyvoll
Christoffer Corbatta (A. Gustavsen fra 70.)- T. Gustavsen
M. Eikeland
P. Johansen (S. Buvik fra 53) -A. Sterud

Kveldens kamp mellom Gausdal og Nybyda endte 1-1, men det kunne godt ha kommet flere mål begge veier. 1. omgang startet noe nervøst, men Nybygda klarte etter hvert å skaffe et lite initiativ. Midt i omgangen fant Marius Eikeland, Petter Johansen med en fin stikker. Johansen var iskald alene med keeper og satt inn sesongens første scoring for bygda, som for anledningen spilte i svart. I minuttene før pause smalt det to ganger i metallet bak Jørgensen i bygda-målet, men debutanten i buret holdt nullen til pause. Ellers rydda stopperparet med Steinbakken og Langerud unna i stor stil!

I 2. omgang fortsatte spillet å bølge fram og tilbake mellom brøytekantene på Segelstad bru. Det var liten tvil om at Gausdal trener Øyvind Houge hadde gjort en fabelaktig jobb med laget som kom desidert siste i avdelingen til Nybygda i fjor. 70 minutter var passert når Gausdal spilte ballen til en umarkert spiller på 5 meter, men Nybyda-keeper Jørgensen vartet opp med en redning som selv hans til nå mer kjente far, «Arthur» hadde vært stolt av.

Nybygda lå an til å ri av stormen, men etter 87 minutter bestemmer en Gausdalspiller seg for å kopiere soloraidet til Diego Maradona fra kampen mot England i VM i 1986. Da måtte selv Jørgensen gi tapt. På overtid får Anders Sterud en stor mulighet til allikevel å gi Nybygda seieren, men dessverre gikk skuddet i nettveggen. Håvard Svenkerud og de andre nybydapatriotene som hadde tatt turen måtte dermed konstatere at kampen endte 1-1.

Neste kamp går torsdag 10. mai borte mot Jørstadmoen. Kampstart 20.00!

Statistikk foran sesongen 2018

Sesongen 2018 blir den 6. strake sesongen i for A-laget til Nybygda IL, som ble startet opp igjen foran 2013-sesongen. Som grafene viser så var de to første sesongene gode, mens 2015 sesongen ble en sportslig nedtur.

De to siste sesongene har vært relativt like, der Bygda har tapt litt flere kamper enn vi har vunnet, og sluppet inn litt flere mål enn vi har scoret. I 2018 satser vi på å gjøre det bedre enn de to foregående sesongene!

I kveld serieåpner Nybygda mot borte mot Gausdal kl. 19.30, og vi håper og tror at dette blir en god sesong. Stammen i laget er stort sett den samme som i fjor, og vi har også hentet inn litt friskt blod. Vi gleder oss til sesongen 2018!

Poenggjennomsnitt 2013-2017

Mål for og i mot 2013-2017

Spillerportrett: Trym Langerud


(En motivert Trym Langerud klar for nok en ny sesong i Nybygda)

Navn: Trym Langerud
Fødseldato:
20.11.93
Posisjon: Midtstopper
Favorittlag: Liverpool
Favorittspiller: Steven Gerrard
Målsetning for laget denne sesongen: Så lenge vi slår Nes 2/2 ganger og havner over dem på tabellen er jeg fornøyd.
Målsetning for seg selv denne sesongen: Score mer, takler hardere og blød for drakta
Favorittmat: Pinnekjøtt, vossakorv, kålrotstappe og poteter.
Historie om lagkamerat: Må være i Trysil, påsken 2015, da Fredrik K sovna i feil hytte og kom tilbake blodig etter å ha gått på snørra i snøen, med politi og ambulansepersonell i hæla. Sjukt artig!
Interesser utenom fotball: Går mye i sport, særlig fotball og hockey.

Beskrivelse:

Så er det endelig duket for et nytt spillerportrett. Trym Langerud går løs på sin femte sesong i Nybygda-drakt og er således en av spillertroppens mest erfarne spillere med sine 60 kamper for bygdas stolthet. Trym har arvet mange egenskaper av sin far, Rune Langerud. Han er høy og mørk, livsglad og er blitt en stødig midtstopper.

Selv om vi i Nybygda selvfølgelig er glad for å ha Langerud som en viktig del av spillergruppen er det likevel vanskelig å fatte at han tilsynelatende med sine fulle fem har valgt å leve dette anonyme livet i 6.divisjon. Hvis Trym hadde realisert sitt potensiale innenfor musikken hadde han nok nemlig trolig vært omgangsvenn med Ed Sheeran og solgt ut Oslo Spektrum oftere enn John Arne Riise rekker å gjøre noe dumt. Tryms manglende evne til å realisere sitt potensiale munner nok ut i en solid dose prestasjonsangst, men over 150 år etter at Sigmund Freud kom til verden er i grunn det ingen gyldige unnskyldninger for en slik manglende selvrealisering. Psykologer er til for å brukes!

På fotballbanen ser man derimot lite til tegn på uro, og han viser tidvis en stoisk ro med ballen i beina som er i sterk kontrast til enkelte av lagkameratene. Når den spanske midtbanemaestro Xavi nylig ga uttrykk for at paniske klareringer var et resultat av et ” intellectual defeat” så var Langerud en av svært få spillere i 6.divisjon som ikke hadde grunn til å føle seg fornærmet. Langerud har nemlig en usedvanlig god teknikk til å være midtstopper i 6.divisjon og er derfor en viktig igangsetter bakfra. Hans svakhet på banen er at han ble født med skilpaddeføtter og ikke kengurubein, men han kompenserer som regel manglende tempo med en særdeles god posisjoneringsevne.

Den kommende sesongen har vi for øvrig planlagt at Langerud også skal få brukt sitt musikalske talent til lagets beste. Undertegnede er nemlig så heldig at han er i nær relasjon til en psykolog som pensjonerer seg til sommeren og som har sagt seg villig til å gi Langerud gratis bistand for å kurere prestasjonsangsten. Fra 1.8.2018 og ut året vil det derfor være mulig å leie inn Trym som musikalsk innslag til diverse markeringer, enten dette dreier seg om bryllup, konfirmasjon eller begravelser. Sportslig leder Andre Røed Kristiansen mottar forespørsler på tlf nr: 48065529. De som ønsker en preview av hva Langerud kan utrette med mikrofon i hånden bes sjekke ut følgende link på youtube (hvor Langerud er en av to som opptrer under Ringsakerussens revy i 2012):
https://www.youtube.com/watch?v=ymF2wrJ5kkc