Andreas Gustavsen – Lokal Nybygdagutt i kalasform

En glodhet Andreas Gustafsen er klar for å bøtte inn mål på Tundraen i 2017.

Navn: Andreas Gustavsen
Fødselsdato: 31.07.1997
Posisjon(er): spiss, kant og back
Favorittspiller(e): Ander Herrera og Roman Kienast
Favorittklubb(er): Ham Kam og Manchester United
Mål for laget denne sesongen: Topp 3
Mål for seg selv denne sesongen: Målet må være å score flere mål enn Håvard Martinsen, så da bør i grunn 1 mål holde…
Livrett: Pizza og cola
Liker å gjøre på fritiden: Jakte, fiske og finne på noe artig med kompisene.

Beskrivelse:

Andreas ”Guzzi” Gustavsen fremstår som Nybygdas ubestridte formspiller frem mot seriestart (muligens ved unntak av Marius RE som puttet 5 mot Nes) etter å ha scoret to mål i begge sine to siste starter. Hvis vi forutsetter at Gustavsen er tilgjengelig til alle kampene og opprettholder sitt nylige scoringssnitt denne sesongen så vil han så vidt bikke anstendige 40 seriemål. Han bør med andre ord kunne ha et godt utgangspunkt for å nå sin største målsetting denne sesongen om å legge lagkamerat Håvard Martinsen bak seg på toppscorerlisten.

For at Gustavsen skal kunne fortsette i samme spor som den siste tiden er det nok trolig viktig at lagkamerater og det sportslige apparatet bidrar til å sørge for at Gustavsen opprettholder bakkekontakten. Den enorme oppmerksomheten som følger med en kometkarriere i 6.divisjon er nok vanskelig å forestille seg, spesielt for sindige nybygninger som har hatt lite å rope hurra for de siste årene etter at Ole Ellefsæter la skiene på hylla. Idrettsverden er dessverre full av historier om idrettsstjerner som ikke tålte oppmerksomheten som fulgte med enorme idrettsprestasjoner og som har ført med seg fatale konsekvenser i henholdsvis både ødelagte liv og idrettskarrierer. Nybygda har derfor gitt tidligere yrkesmilitær Erik Storbråten oppdraget med å sørge for at Gustavsen ikke får for høye tanker om seg selv og ender opp med samme skjebne som Paul ”Gazza” Gascoigne.

Faren er også tilstede for at Gustavsen med sitt ungdommelige sinn er en av flere som er i ferd med å danne seg en egen ”subkultur” innenfor spillergruppa. Gustavsen og de andre i hans aldersgruppe valgte nemlig ved en anledning i vinter å prioritere sosialt samvær med hverandre i stedet for å delta på et arrangement med de øvrige fossilene i spillergruppen. For undertegnede m.fler som ser enhver episode av SKAM samt besøker 18-års avdelingen på utestedet ”Cornern” en gang i blant i et desperat håp om å holde ungdommen i seg ved live var det en brutal erfaring å erkjenne at man rett og slett ikke var ”hipp” nok for Gustavsen og hans likemenn.

Gustavsen sitt bidrag på banen er først og fremst å være en svært fotballklok spiller med gode basisferdigheter. Disse godt utviklede ferdighetene kan han trolig takke en av sine trenere på gutt 2 med det passende kallenavnet ”Fosinho” for. Gustavsen representerer i så måte et viktig motstykke til en del av sine lagkamerater på 90kg++ som enda ikke har tatt opp ordene ”gjennombruddspasning”, ”såledragning” og ”overblikk” i sitt vokabular.

I tillegg kan det også nevnes at Gustavsen er vokst opp i Nybygda og dermed representerer nok et lokalt innslag på årets A-lag. Håpet er derfor at spillere som Gustavsen skal kunne bidra til å kunne vekke den lokale patriotismen i bygda og dermed føre til et stabilt høyt tilskuertall i inneværende sesong. Kanskje kan også Gustavsen bli mannen som setter inn det avgjørende målet som sikrer hans elskede Nybygda et svært så etterlengtet opprykk i høst.

Trond Andre Jensbak – Lokal playboy håper på tilskuerrekord på Tundraen

Trond Andre Jensbak blir en lokal attraksjon på Tundraen også i år.

Navn: Trond Andre Jensbak
Fødseldato: 17.10.88
Posisjon: Midtbane
Favorittspiller(e): David Beckham og Paul Scholes
Favorittlag: Manchester United
Mål for laget denne sesongen: Ny tilskuerekord på Tundraen samt en topp tre plassering.
Mål for seg selv denne sesongen: Dra inn mest mulig kroner i botkassen og holde seg unna heksedoktoren Marius RE
Favorittmat: IJs ovnsbakte kylling
Liker å gjøre på fritiden: Jakt og en god pjolter
Historie om lagkamerat: (Må oppdateres)

Beskrivelse:

Trond Andre Jensbak er nok trolig publikums aller største favoritt på Tundraen. Jensbak innehar nemlig en herlig blanding av touchen til Dimitar Berbatov, blikket til Mesut Özil og evnen til å slå tuneller tilsvarende den legendariske Tor Erik “Toro” Svendby. Hvis man sammenholder disse tekniske herlighetene med den kjennsgjerning at hans look-a-like er John Travolta (i Travoltas yngre dager) og at han derfor har hatt jenter haltende etter seg hele sitt voksne liv så skjønner alle at det kan bli folksomt når Jensbak er i startoppstillingen på Tundraen. Når det i tilegg er slik at Jensbak fikk æren av å være eneste Nybygda spiller i troppen under kåringen av “årets breddelag” i RB i fjor samt at han har sjarmert et tresifret antall av lokale budheier iløpet av vinteren så er det ikke rart at han har ambisjoner om å bidra til å sette ny tilskuerekord på Tundraen til våren.

På banen er som nevnt Jensbak av den lekne sorten. Svært mye handler om å ydmyke den stakkaren som prøver å forsvare seg mot Jensbak sitt enorme repertoar. Undertegnede anslår at Jensbak slår rundt 10 tuneller i snitt per trening, noe som understreker at hvis han holder seg skadefri bør botkassa i år kunne dekke vesentligere mer spenstige opplevelser enn et par timer med middels planlagte drikkeleker på klubbhuset. Det ultimate reisemålet må trolig være Bø Sommerland utifra antall gangner dette ble nevnt under fjorårets sommerfest.

Jensbak hadde frem til Marius RE sin inntreden i fjor nærmest et abonnement på prisen “årets spiller”. Skuffelsen når han i fjor i stedet ble kåret til “årets kjeks” var derfor helt ekstrem. Bitterheten Jensbak har vist etter denne “utmerkelsen” kan trolig best sammenlignes med Rolv Espevoll sin bittherhet i Hotel Cæsar etter at han ble kastet i fengsel og senere kom tilbake for å sette samtlige med etternavn Anker-Hansen ettersigelig på plass. Disse divatendensene står i sterk kontrast til brorparten av lagkameratene som er henholdsvis umeriterte, lite forfenglige og nok ville vært mer enn fornøyd med å bli tildelt en eneste form for utmerkelse iløpet av sitt voksne liv.

Jensbak skal riktignok ha ros for å tatt tak i deler av spillet sitt de siste årene. De første sesongene hadde han nemlig trolig færre defensive løp i løpet av hele sesongen enn antall utblåsninger mot dommer fra trener Cristian Corbatta per tiende minutt. Etter at Jensbak returnerte til hånballtrening om vinteren ble det imidlertid slutt på dette og Jensbak er nå blitt en svært god tovveis spiller. Dette bidrar sterkt til til at Nybygda-fansen trolig kan hente inspirasjon fra Liverpoolfansens sin chant “We´ve got the best midfield in the world” og lage sin egen versjon med “Vi har den beste midtbanen i 6.divisjon”.

Bare tanken på å se en midtbanetrio f.eks. bestående av Marius RE, Tronda og Håkon Kristiansen iløpet av sesongen bør være nok til at målsetningen om tilskuerekord på Tundraen nås.

Joakim Bjørnstad – En svigermors drøm klar for å kjempe i toppen med Nybygda

Navn: Joakim Bjørnstad
F
ødselsdato: 2.10.1994
Posisjon(er):
Alle posisjoner i forsvar
Favorittspiller(e):
Tomas Rosicky og Roberto Carlos
Favorittklubb(er):
Arsenal
Mål for laget denne sesongen: Topp 3
Mål for deg selv denne sesongen: Flere offensive bidrag
Livrett: Pizza
Hva liker du å gjøre på fritiden:Være med kamerater, ellers brukes i overkant mye tid på fotball

Beskrivelse:

 

Joakim Bjørnstad er lagets ubestridte «good guy» og enhver svigermors drøm. Bjørnstad er nemlig usedvanlig pliktoppfyllende både på banen og utenfor banen, er alltid blid og setter laget foran seg selv. Hvis man slår opp uttrykket «smilet går helt rundt» i en ordbok får man bilde av Bjørnstad i ferd med å gjennomføre en av hans daglige gjennomsnittlige 353 latterkramper. Hvis man skal finne noe negativt om Bjørnstad må dette trolig være at han er såpass ålreit at han er frustrerende vanskelig å baksnakke. Hans navnebror Joachim «Jokke» Nielsen hadde med all sannsynlighet trolig Bjørnstad i tankene når han skrev ned følgende sangstrofe: «Har du problemer med å omgås overdrevent positive folk?
Du ække aleine, vi er mange som har det sånn»

På fotballbanen har Bjørnstad utviklet seg fra å være en lettvekter, som trolig ville landet i Mjøsa om han hadde fått æren av å delta på treninger med den tidligere taklingskåte Nybygda kapeinen Erik Brenden, til å bli en spiller som er farlig nær å få medlemskap i den interne spillergrupperingen «bryterne». Den spirituelle lederen for den mektige interne gruppen, Tom Erik Ophus sier i en kort kommentar at han setter stor pris på Bjørnstad sin utvikling. I tillegg til å ha tatt betydelige steg på styrkefronten har Bjørnstad også et solid teknisk grunnlag  fra dagene på kunstgressbanene på Sveum og har utmerket seg tidvis på treninger i vinteren med å være svært så ballsikker. Hurtigheten til Bjørnstad er som mange andre på laget – særdeles moderat, men i takt med at han i stadig større grad takler de fysiske kravene som stilles til gampefotballen i 6.divisjon kan han en bli en viktig brikke på backen i årets sesong.

Bjørnstad sitt bidrag i garderoben er også av første klasse. Han er hverken den som skriker høyest eller den som mest stille av seg, men imøtegår alle med det samme positive smilet. Det er utvilsomt en hyggelig garanti for  spillerne at man uansett hva man sier og gjør kan være i visshet om at det er minst en som tilsynelatende virker å sette pris på deg. Hvis man kombinerer dette med Kai Rudsdammens noe tilsvarende ”liker”-garanti på alle innlegg på Facebook-gruppen for Nybygda så underbygger dette det positive og svært så tolerante miljøet det er rundt A-laget.

Avslutningsvis så bes alle aktuelle mødre kontakte Joakim Bjørnstad på Facebook hvis de ønsker at datteren deres skal komme i kontakt med en som virkelig er til å stole på og som aldri sier nei til å hjelpe svigerforeldrene om det så er tømming av septiktank eller luking av ugress. Hvis pågangen skulle bli for stor så tar Nybygda Fotball seg den frihet å arrangere auksjon i juni måned hvor høystbudende mor får gleden av å gi datteren en middagsdate med Bjørnstad i gave. Overskuddet fra auksjonen vil forøvrig gå til å dekke den nye kjøregodtgjørelsesavtalen til Marius RE som ble hurtig forhandlet frem etter at sjokkerte nesninger (etter stortap i treningskamp i helgen) tipset alt av lokale fotballagenter med håp om å unngå å møte Marius i seriespillet.

Lokal helt lover minst 10 mål om han får spille spiss

Thomas Tørudstad som er født og oppvokst i Nybygda er klar for en ny sesong for klubben i hans hjerte

Navn: Thomas Tørudstad
Fødseldato: 10.04.1997
Posisjon: Kant, midtbane eller spiss
Favorittspiller: Zlatan
Favorittlag: Manchester United og Rosenborg
Målet for laget denne sesongen: Gjøre det bedre enn forrige sesong og kanskje være med å kjempe om opprykk
Mål for seg selv denne sesongen: Å banke gamleklubben Furnes og gjerne score mot dem.
Livrett: Pizza
Fritidsinteresser: Fiske, sparke fotball, og henge med kompiser og kjæresten.

Beskrivelse:

Det har lenge vært en trend i Eliteserien og i den internasjonale fotballen for øvrig at lokale talenter blir tilsidesatt for dyre importer fra alle verdens strøk. Også i Nybygda har man en stor mengde av (riktignok ikke fullt så dyre) importer fra fjerntliggende strøk som Brumunddal, Brumund, Nes, og Colombia. Man har faktisk strukket strikken så langt at man har hentet inn spillere som er født og oppvokst på stedet som gud glemte (Furnes, red.anm.) Thomas Tørudstad representerer således en deilig motvekt til importhysteriet ved å ha hatt æren av å vokse opp i bygda. Mens andre bortskjemte spillere har vært en del av kunstgressgenerasjonen på Sveum som i snitt har hatt flere pauser på nærbutikken Spar Sveum enn millimeters store  ujevnheter i banedekket så har Tørudstad vokst opp i en ganske annen virkelighet. De som er fra Nybygda er nemlig vant til å trene fotball uavhengig av om underlaget har vært hardere enn betonggulvene på ASKO og mindre jevnt enn løypeprofilen på Birkebeinerrennet.

I garderoben så sitter ofte Tørudstad i umiddelbar nærhet av lagets andre lokale innslag; Tom Erik Ophus og Andreas Gustavsen. Det er tydelig at de lokale trives i hverandres selskap og er stolte av å representere hjembygda. Det ryktes at det ikke er få pikeværelser i Nybygda som inneholder plakater av en av de tre lokale heltene. Selv om det foreløpig er eldstemann Tom Erik som foreløpig har fått merke det største autografhysteriet  og ungjentens tenåringsskrål på Tundraen så følger ikke Thomas langt etter.

Tørudstad går inn i sin 5 sesong på A-laget til Nybygda og er til tross for sine unge alder (19) allerede rukket å bli en rutinert seniorspiller for hjembygda. Hvis han fortsetter med kamper i samme tempo som de siste årene bør han kunne ende opp med flere klubbkamper enn Ole Ellefsæter har mil på ski i sin aktive karriere. Foran årets sesong så er for øvrig Thomas også tydelig på at han vil mer enn bare å samle kamper. Han lover nemlig å score minst 10 mål denne sesongen om han får spille spiss og sender med dette en klar oppfordring til trener Sterud om at han bør satses på i denne posisjonen. Som spiller innehar Tørudstad en særlig spisskompetanse med sin hurtighet som i kamp med tunge og trege midtstoppere har gjort seg positivt gjeldende i flere sesonger. Foreløpig har derimot avslutningsegenskapene vært noe mer varierte – fra de vakreste kremmerhus til avslutninger som har vært nærmere å treffe familien Ophus sitt sagnomsuste biljardbord enn nettmaskene. Med kyndig veiledning fra trener Sterud i årets sesong kan likevel publikum forvente at Thomas skal frembringe mange gledesstunder på Tundraen i 2017.