Ola Steinbakken – Murblokk fra Østre Brumund

Ola Steinbakken klar for harde dueller på Tundraen i 2017

Fødseldato: 14.01.1992
Posisjon(er): Back/vingback, stopper, potet
Favorittspiller(e): De som sparker langt og takler hardt
Favorittklubb(er): Manchester United og Brumunddal
Mål for laget denne sesongne: Ikke rykke ned fra divisjonen og prøve å holde oss under tosifret baklengs på Fåvang Kunstgress
Mål for seg selv denne sesongen: Unngå å betale et 4-sifret beløp (i botpenger) for tuneller og kopiere scoringsfeiringen fra i fjor.
Livrett: Kebab fra Bobbos i Trysil
Historie om lagkamerat: Erlend Onsrud Bye er en bedre fotballspiller etter å ha fått i seg en bøtte med is.
Fritidsinteresser: Arbe. Skuffe snø. Trave på ski. Sjå på fotball.

Beskrivelse:

Ola Steinbakken er en av flere spillere som skal hjelpe til å gjøre keeper Daniel IJ arbeidsledig denne sesongen. Selv om Steinbakken virker å ha nøkterne mål for seg selv og laget denne sesongen så er likevel oppsynet av Steinbakken nok til å skremme angrepspillere fra Fåvang og andre steder. Dette underbygges av at det ikke er antydning til smil fra Steinbakken sin side når portrettbildet skal tas. Selv den finske skihopperen Janne Ahonen fremstår som en livsnyter i forhold.

Steinbakken er i det hele tatt en hardhaus på Vinnie Jones nivå og er mer enn villig til å ofre livet til både seg selv, med og motspillere for å gå seirende ut av de mange duellene som oppstår i løpet av en sesong. Dette kan eksemplifiseres ved at Steinbakken under oppladningen til fjorårets sesong taklet en annen hardhaus Tom Erik Ophus bokstavelig talt ut av gymsalen. Steinbakken er en spiller som alltid er påskrudd og som høylytt kommuniserer ordre til mer eller mindre slappe lagkamerater. Etter at en ikke navngitt lagkamerat prøvde å drible som bakerste mann under en kamp i fjorårssesongen (uten å lykkes ) endte det hele med en tirade fra Steinbakken som skal ha blitt målt til 3,9 på Richters Skala.

Til tross for at Steinbakken har sine største styrker på fotballbanen defensivt har han i takt med de økte kravene til en backs bidrag fremover på banen også tatt tak i sitt offensive spill. Dette har blant annet resultert i ”Steinbakken-finta” som foregår i så stort tempo og har en så stor vanskelighetsgrad at verken motspilleren han utfordrer eller Steinbakken selv har sjans til å få tak i ballen etterpå.

Utenfor banen jobber Steinbakken både som lærer på barneskole og på Coop Extra. I tillegg tar han seg tid til å jobbe som gratis PT på Fønix Treningssenter for lagkamerater og andre. Steinbakken representerer derfor et slags motstykke til slappe lagkamerater og sørger for at gruppen som helhet ikke går inn i koma.

Marius Eikeland – Guds gave til et middels fotballag

Marius RE skal heldigvis spille for Nybygda i 2017. Hans tekniske ferdigheter bør alene være nok til å skaffe et gjenomsnittlig publikumsoppmøte på tresifret eller mer.

Navn: Marius Riiber Eikeland
Fødselsdato: 06.10.87
Favorittspiller: Andre Røed Kristiansen (!)
Favorittlag: Nybygda og Tottenham
Mål for laget denne sesongen: Få Svenkerud tilbake i godt gammelt slag
Mål for seg selv denne sesongen: Lære å klarere som Andre
Livrett: Tundra-vaffel
Hva liker du å gjøre på fritiden: Analysere klareringsteknikken til Andre
Historie om lagkamerat: De 3 minuttene på trening da Åsmund (populært kalt Fosinho, red.anm.) plutselig ble Messi og slo opptil flere luker på meg før han avsluttet det hele med hælspark i mål.

Beskrivelse:

Nybygdas befolkning eller Nybygdas spillere kan neppe beskyldes for å representere et bibelbelte. Likevel ble selv sindige nybygdinger overbevist om at det var noe mer mellom himmel og jord da Marius RE dukket opp på trening første gang I fjor. Forut før Marius sin ankomst så hadde A-laget gjenomgått en treningsvinter hvor det var åpenbart at man lå med brukket rygg. Spillerne var både få, og de beste spillerne fra tidligere år hadde stukket med halen mellom beina til MBK Domkirkeodden og andre hardsatsende lag. I den grad man hadde hatt noen opplevelser knyttet til det rent religiøse forut for denne tid var det eventuelt at enkelte avhoppere kunne minne om bibelfiguren Judas Iskariot. Det ble derfor en opplevelse med sterk religiøs undertone når det ble klart at Nybygda skulle klare å sikre seg en spiller som tilsammen hadde bedre tekniske ferdigheter enn resten tilsammen.

Som spiller har Marius RE tekniske ferdigheter som vi tørr påstå at ingen andre spillere I 6.divisjon er i nærheten av. Hans balltalent passer I det hele tatt langt bedre inn sammen med Neymar, Messi, Iniesta etc. enn en blanding av tidligere middelmådige skiløpere og spillere som så toppen (både vektmessig og spillermessig) for minst 5 år siden, som han nå deler garderobe med. Men der Nybygda kanskje ikke kan lokke med lagkamerater I verdensklasse, så kan vi tilby verdens beste Tundra-vaffel, et unikum av en speaker i form av Morten Hulleberg og en spillergruppe som på humorfronten scorer svært høyt. Foreløpig (og forhåpentligvis for alltid) så er det viktigere med gode vafler enn gode lagkamerater for Marius.

Samtidig har Marius også områder på fotballbanen han kan bli enda bedre. Kynisk klareringsspill er ikke av hans beste områder, men der har funnet seg en kyndig veilleder i Andre Røed Kristiansen som har mange års erfaring på dette området. Kompetansen på dette området er I det hele tatt høyt i spillergruppa. Både Ola Steinbakken, Tom Erik Ophus og Espen BT må nevnes som spillere som vet hvordan man skal måke ballen bort fra banen I en hastighet som ved flere anledninger har vært faretruende nære å ende livet til lokale kuer som beiter 200-300 meter unna Tundraen.

Bortsett fra å være en usedvanlig god fotballspiller har Marius også bidratt til å heve garderobemiljøet ved å være en som behersker humordisiplinen meget godt. I en spillergruppe hvor flere er raske i replikken er likevel Marius den som kanskje er nærmest en plass i Nytt på Nytt. I lys av dette så kan man I tilegg håpe at stjernenykkene blir satt til side denne sesongen og at han også vil bli et fast innslag på Nybygda-festene.

Martin Brække – Unggutt med høyt teknisk repertoar

Martin Brække (19) er en av fem nye signeringer for Nybygda før denne sesongen

Navn: Martin Brække
Fødselsdato: 25.09.97
Posisjon: Kant, både høyre og venstre
Favorittspiller: Neymar
Favorittklubb: Barcelona
Mål for laget denne sesongen: Topp 3/opprykk
Mål for seg selv denne sesongen: Score noen mål og ha det gøy med fotballen
Livrett: Pizza
Liker å gjøre på fritiden: Være med kompiser, snakke tullprat og spille fotball.

Beskrivelse:

 

Martin Brække er en av 5 nye signeringer for Nybygda denne sesongen. Han representerer noe så sjeldent som en som faktisk ser ut som en fotballspiller. Mens andre lagkamerater gjerne har både 5 og 10 (og kanskje mer…) kilo for mye eller ser ut som forvirra bønder som trenger å ha noe å gjøre på kveldstid så fremstår Brække som en smidig atlet. Denne smidigheten vil utvilsomt kunne være nyttig når man vet man skal spille mot motstandere som Nes denne sesongen hvor det store flertallet av spillerne både har bikket tresifret på badevekten og gjennomsnittlig antall liter øl drukket i løpet av en måned.

Brække representerer et friskt pust i gruppen og er med sine 19 år en av fire spillere som enda ikke er offisielt gamle nok til å sitte i Bayram Barans legendariske pianobar. Vi har følgelig med en spiller som har livets største gleder foran seg.

Brække har allerede utmerket seg ved en svært god teknikk og presisjon på innetreningene i vinter. Hvis man skulle dele spillerne i to ulike sekkeposter hvor den ene halvdelen er ”brøytere” og den andre ”tekniske” havner definitivt Brække i sistnevnte. Videre er han oppsiktsvekkende god til å treffe mål på trening (noe som står i sterk kontrast til halvblinde lagkamerater) og man kan derfor håpe at Nybygda har skaffet seg en spiller som vil bidra med målpoeng den kommende sesongen.

Fredrik Kristiansen – en kriger av de sjeldne

Fredrik Kristiansen klar for harde dueller på Tundraen i 2017!

Navn: Fredrik Kristiansen
Fødseldato: 10.06.1993
Favorittspiller: Xabi Alonso
Favorittlag: Liverpool
Målet for laget denne sesongen: Topp 3-plassering
Målet for seg selv denne sesongen: Orke å fullføre en hel fotballkamp
Livrett: Biff med fløtegratinerte poteter
Liker å gjøre på fritiden: Fotball, venner og pils
Historie om lagkamerat: Min lagkamerat Erlend Onsrud Bye er den spilleren jeg vet om som bommer på flest sjanser, men som likevel alltid har en finurlig unnskyldning om hvorfor han bommet.

Beskrivelse:

Da var turen kommet til Fredrik Kristiansen. Fredrik er en av de mest profilerte i årets Nybygda-stall og har bemerket seg både sportslig og utenomsportslig de siste sesongene. Sportslig sett bør det i første rekke trekkes frem at Kristiansen var lagets suverene toppscorer for to sesonger tilbake for deretter å overta treneregjeringen før fjorårets sesong. Til tross for forholdsvis gode resultater som både trener og spiss for Nybygda ser Kristiansen seg selv som mest aktuell som midtbanestrateg denne sesongen. Rollebyttene oppsummerer forøvrig godt de interne forholdende i en 6.divisjons klubb: kaotiske og totalt fremmed for alt som heter kontinuitet. Utenomsportslig har Kristiansen også bidratt stort i gruppen de siste sesongene, både i form av stort alkoholkonsum på lagfestene og morsomheter i garderoben.

Kristiansen har i det hele tatt et stort engasjement for både bredde og toppidrett. Han har både æren av å trene en rekke talentfulle Brumunddøler som alle håper de en gang skal bli så gode at de skal gjøre seg fortjent til klubbens lukrative kjøregodtgjørelser og har også tidligere fungert som skitrener. Fredrik er også blant de heteste kandidatene til å vinne ”årets skjegg” som er en pris som skal tildeles ved sesongslutt 2017, og som virkelig fungerer som et råsterkt symbol på maskulinitet i all sin prakt. Kristiansen er utvilsomt en ”hard-man”, og har ved flere anledninger de siste årene sett ut som offer for mislykket tyrefekting etter å ha gått inn i en duell med livet som innsats.

Som fotballspiller har i grunn Fredrik alle kvaliteter minus en, nemlig hurtighet. Kristiansen er i det hele tatt selve symbolet på at enkelte fotballspillere kunne ha hatt godt av å trene hurtighetsdrag når de vokste opp i stedet for å satse mot Birkebeinerrennet og andre renn som suger all hurtighet ut av kroppen. Kristiansen har imidlertid et svært godt talent for å lese spillet, samt en utmerket teknikk og duellstyrke som kompenserer for manglende hurtighet og han evner derfor ofte å være på plass til riktig tid.

 

Sportslig leder med sans for skøyteløp og kynisk forsvarsspill

Årets sportslige leder (A-lag) og styreleder (hele fotballgruppa) ser frem mot ny sesong!

Navn: Andre Røed Kristiansen
Fødselsdato:
10.08.1991
Tidligere klubb: Brumunddal Fotball
Posisjon: Forsvarsspiller
Livrett: Sjokolade
Mål for laget denne sesongen: Slippe inn få mål på dødball
Egne målsetninger: Klarere ballen enda lengre bort fra farlig område enn før.
Favorittspiller: Kjetil Wæhler
Fritidssysel: Se sport på TV

Beskrivelse:

Andre Røed Kristiansen har i år overtatt stafettpinnen fra Trym Langerud og er lagets nye sportslige leder. I tillegg til å være sportslig leder for A-laget er han også valgt inn som styreleder for hele fotballgruppen. Røed Kristiansen har bakgrunn fra Hans Majestets Kongens Garde og bachelorutdanning i organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Lillehammer. Den militære disiplinen han tilegnet seg i HMKG og organisasjonskompetansen fra HIL er sårt tiltrengt kompetanse i forsøket på å lede en gruppe hvor man tidvis merker at flere av spillerne er et resultat av dessertgenerasjonen og enda ikke har lært seg å stave ordet initiativ.

Andre er i det hele tatt en person som er født til feil tid. Mens andre på hans alder lever et liv i nuet hvor både reiser til varmere strøk og populærkultur står sterkt så foretrekker Kristiansen å bruke tiden til å mimre tilbake til de gode gamle dager hvor Hjalmar ”Hjallis” Andersen og Leif Juster var på topp. Lengselen etter 50-tallet har i det hele tatt preget nostalgikeren Kristiansen hele livet, og han skal etter ryktene være villig til å gjøre hva som helst for å kunne benytte tidsmaskinen som brødrene Dal benyttet i ”Brødrene Dal og spektralsteinene”.

Som fotballspiller preges han av en tidvis absurd fascinasjon for destruktivt forsvarsspill. For Kristiansen er det klart viktigere med duellspill, lange klareringer og taklinger enn lekre driblinger, tunellforsøk og kort pasningsspill. Således passer baneforholdene på Tundraen bedre for at Kristiansen skal trives optimalt enn hva kunstgressbanene på Sveum gjorde. Kristiansens særegne spillestil står i svært sterk kontrast til lagkamerat Marius Eikeland sin futsallbakgrunn, men begge spillerne innehar en gjensidig fascinasjon for hverandres spillestil noe som har resultert i mange morsomme kommentarer underveis i treningene.

Kristiansen er for øvrig på sponsorjakt i kraft av sitt verv som sportslig leder og kan kontaktes på tlf 48065529 for de som skulle ønske å inngå en sponsorkontrakt med den karismatiske 25-åringen.

Tilbake til moderklubben for å rykke opp

Spillerpresentasjon- Vegard Nyvoll

Vegard Nyvoll klar for innsats for Nybygda

Navn: Vegard Hjemli Nyvoll
Fødselsdato: 05.03.1992
Tidligere klubber: Brumunddal, Ringsaker og Ringsaker/Nes
Posisjon: Midtbane/spiss
Favorittklubb(er): Manchester United og Molde
Favorittspiller(e): Zlatan Ibrahimovic og CR7.
Favorittmat: Taco
Mål for klubben og deg selv denne sesongen: Bli toppscorer og bidra til opprykk (!!)
Hvorfor meldt overgang til Nybygda: Jeg har valgt å gå til Nybygda fordi det er en veldig artig og sosial gjeng som spiller i klubben, og det var noe jeg ønsket å være en del av. I tillegg så ønsket jeg å komme tilbake til barndomsklubben min, for å forhåpentligvis bidra til at klubben tar steg
Noe folk ikke visste om en lagkamerat: Ola Steinbakken innehar verdenshistoriens dårligste venstrebein. Så dårlig kontroll som han har på det beinet må det regnes som et under at han i det hele tatt klarer å stå oppreist.

Beskrivelse:

Vegard Nyvoll er en av flere spillertilvekster denne sesongen for Nybygda og kommer på free transfer fra tidvis hardsatsende Ringsaker/Nes (som nå er tilbake til og bare være Ringsaker). Nyvoll har de siste årene spilt i 4.divisjon og bør derfor kunne være en solid tilvekst til årets spillerstall.

Den selvsikre 25-åringen fra Østre Brumund som innehar en naturlig optimisme som selv Jon Herwig Carlsen ville misunne er ikke beskjeden når det kommer til målene for sesongen. Det er nemlig bare en ting som er godt nok: opprykk og toppscorertittelen. Så får tiden vise om unge Nyvoll lever opp til de særdeles høye forventingenene som han stiller til seg selv og laget.

Som spillertype preges Nyvoll at en svært solid arbeidskapasitet. Hans kondisjonstalent må regnes for å tilhøre den ypperste elite på disse breddegrader. Til tross for svært begrenset egentrening så forteller ryktene at Nyvoll gruset en rekke hardsatsende atleter på 3000-meter i bakrus i fjor vår. Karrierehøydepunktumet til Nyvoll som fotballspiller må forøvrig regnes som den dagen han scoret 5 mål i en kvalifiseringskamp til junior elite mot stjernegalleriet til Ham Kam.

Utenfor banen så lever han et liv som består av både arbeid ved Nes Ungdomskole, Coop Extra Furnesvegen og lærerstudier ved Høgskolen i Hedmark. I det hele tatt en ganske utrolig kombinasjon å beherske for en person som helst foretrekker å planlegge den umiddelbare fremtiden i periodebolker på 5-10 minutter. En solid del av pengene fra arbeidet akter han trolig å bruke på de legendariske festene til Nybygda hvor han trolig vil bidra til å øke intensiteten på drikkelene i sesongen som kommer. En solid tilvekst både på og utafor banen!

Presentasjon av A-lagets støtteapperat

Organiseringen av A-laget 2017:

Fra i fjor er det skjedd enkelte endringer tilknyttet organiseringen av A-laget. Her får man en kort oversikt over hvem som innehar de ulike funksjonene denne sesongen.

Sportslig leder: Andre Røed Kristiansen
Email: andregislefoss@hotmail.com
Tlf: 48065529

Trener: Anders Sterud
Tlf: 476 59 585

Assistenttrener: Cristian Corbatta

Botsjef: Daniel Ihrstad Johansen
Tlf: 452 67 636

Webansvarlig: Åsmund Foshaug
Email: aasmundfos@live.no
Tlf: 41515304

Ulike komiteer/underfunksjoner utover dette er ikke bestemt enda.

Siden alle har et visst ønske om å bidra på banen vil en nærmere presentasjon av de ulike komme i forbindelse med spillerpresentasjoner som vil starte opp i slutten av uken.

Ny aktivitet igjen på disse sidene

Etter et knapt år med lite eller ingen oppdateringer på denne siden er det igjen nå planlagt en langt større aktivitet. Frem mot seriestart for A-laget vil siden bli oppdatert med jevne mellomrom med informasjon, spillerpresentasjoner, kampoppsett og eventuelt andre ting som skulle komme på agendaen.

Håper dette kan fungere som en restart for en nettside som folk forhåpentligvis vil ha en viss glede av.