Årsmøte Nybygda fotball 2020 – 25.02.20

Fotballgruppas årsmøte avholdes mandag 25.02.2020 kl. 18.30 i 2. etage på klubbhuset i Nybygda. Alle medlemmer i idrettslaget er velkommen og har stemmerett.

Foreløpig saksliste:
– Godkjenning av innkalling og dagsorden
– Valg av referent
– Årsmelding
– Presentasjon av regnskap 2019
– Forslag til budsjett
– Eventuelt innkomne forslag
– Valg av styre for 2020

Vel møtt!

Saker kan meldes til: andregislefoss@hotmail.com innen 18.02.2020. Merkes «sak til årsmøte»

Nybygda vant «krigen» mot Jørstadmoen!

Kampfakta
Nybygda-Jørstadmoen 2-0 (0-0)
Tid: 12.09.2018 kl. 18.00
Nybygdas Målscorere: Marius Riiber Eikeland 67′, Anders Ruud 85′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuertall: 40

Nybygdas lag:

Etter to middelmådige hjemmekamper var Nybygda i kveld klare for å reise kjærringa mot Jørstadmoen. Laget var før kampen preget av nøktern optimisme, de tunge frafallene tatt i betrakting.

Som vanlig var ting langt i fra på stell i timene før kampstart. Stian Johansen hadde i god tid før kampen tatt turen opp på Tundraen for å klippe gresset, men med flatt batteri på klipperen ble gresset stående uklipt når kampen ble blåst i gang. Denne gangen var det heller ingen hjelp å få fra de lokale kuene….

Arkivfoto fra da en lokal ku hadde forvillet seg ned på Tundraen

Gutta fra Jørstadmoen var ikke snauere enn at flere av spillerne deres var kledd militært tøy når de ankom tundraen. Det er ikke ofte at man ser slik oppe i Nybygda. Det skal riktignok sies at uniformene var heller dårlig stelt, og skopussen var så som så. Heldigvis for gjestene, så var ikke Nybygdas militære ekspert Erik Storbråten på plass for å påpeke dette.

Kampen:
Nybygda skulle vise seg å komme særdeles godt ut av startblokkene denne kjølige septemberkvelden på Tundraen. Bare et minutt var gått da hjemmelaget ble tildelt et korrekt straffespark. Petter Johansen satt ballen til venstre for keeper, som var som en røyskatt nede og avverget forsøket fra 11 meter. Nybygda skulle bare tre minutter senere få en ny mulighet fra krittmerket, men denne gangen var stolpen i veien for eldstebror Løseth Johansen som fikk muligheten på vertenes 2. straffe før 5 minutter var spilt.

Nybygda fortsatte å skape store sjanser utover i 1. omgang, men beina stokket seg gang på gang inne i Jørstadmoen sin 16-meter. Bak hadde forsvaret god kontroll, anført av kveldens kaptein, som var ingen ringere enn bygda-legenden Fredrik Støve! Mange lurer nok på hvorfor 44-åringen fra Glåmdalen ikke spiller på et høyere nivå, men enn så lenge spiller ringreven i Nybygda! Da dommeren blåste av for pause var stillingen 0-0, som må sies å ha vært svært flatterende spill og sjanser tatt i betraktning.

I 2. omgang bølget spillet litt mer fram og tilbake, men Nybygda vartet stadig opp med god angrepsfotball. Omtrent midtveis i omgangen skulle endelig scoringen komme når Marius Riiber Eikeland sikkert satt inn 1-0 alene med keeper. Jørstadmoen yppet seg litt etter dette, men Nybygdaforsvaret var like tett som Hoover-dammen!

Like før slutt fikk Anders Ruud æren av å punktere kampen, da han satte inn 2-0. Gutta i kongens klær fra Jørstadmoen måtte dermed reise slukøret hjem til militærleiren der tørrtrening på magasinbytte og sluttet orden venter!

Allerede førstkommende lørdag er det duket for ny hjemmekamp når Vingar og den joviale radio-legenden Reidar Kjæstad gjester tundraen! Kampstart kl. 15.00.

Vi sees!

Komfortabel seier mot Næroset

Kampfakta:
Nybygda-Næroset 5-2 (2-1)
Tid: 20.08.2018 kl. 19.00
Nybygdas målscorerer: Thomas Tørudstad 20′ Stian Johansen 42′ Vegard Nyvoll 65′ Tomas Gustavsen 70′ Ola Steinbakken 78′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuertall: 50

Nybygdas lag:

Mandag kveld var det duket for nok et lokaloppgjør da Næroset gjestet Tundraen. I timene før kampstart hadde det kommet noen solide regnskyll, som borget for gode forhold for de som har sansen for sugene sklitaklinger og skruknotter. Nybygda var opptatt å snu kjærringa etter det sure tape for RIF2 forrige uke, mens bortelaget Næroset hadde fått blod på tann etter at de nylig hadde klart å ta sesongens første poeng i en kamp mot Gausdal.

Kampen åpnet noe nervøst og begge lagene slet med å holde ballen langs bakken på det sleipe og ujevne underlaget. Nybygda klarte etter hvert å tilrive seg et initiativ i kampen, og det var ikke ufortjent da Thomas Tørudstad sendte vertene i ledelsen etter omlag 20 minutter! Etter målet våknet Næroset litt, og det tok ikke mange minuttene før de skulle få sin utligning. Målet kom etter «flipperspill» i Nybygdas bakre rekker, som endte i at Næroset kom alene med keeper og enkelt kunne sette inn 1-1. Dette så ut til å bli pauseresultatet, men Nybygdas Stian Johansen ville det annerledes. Til stor glede for både medspillere og publikum scoret han sitt 1. mål i den røde drakta rett før pause, og det med venstrebenet!

2. omgang startet litt som den 1.. Næroset var farlig frampå ved noen anledninger, men Nybygda-keeper Ihrstad Johansen tok det som kom fra bortelaget. Da spillende trener Vegard Nyvoll økte ledelsen til 3-1 midtveis i omgangen var kampen i realiteten avgjort. Mot slutten av kampen viste Nybygda at laget rett og slett hadde mer kvalitet enn Næroset. Trond Andre Jensbak driblet bortelagets forsvar i pølsebua ved flere anledninger, men det var andre sin tur til å score denne kvelden. Tomas Gustavsen økte ledelsen til 4-1, før det var tid for «Ola Steinbakken show». I løpet av 3 minuttet scoret han først på straffe, før han fastsatte sluttresultatet til 5-2 ved å sette ballen i eget mål. Ola har totalt 6 mål denne høsten, 3 riktig vei, og 3 sjølmål…..

5 hjemmekamper gjenstår for Nybygda denne høsten, i det som ser ut til å bli den beste sesongen siden 2014!

Neste kamp spilles mandag 27.08 når Furnes sine nest beste menn gjester tundraen.

Vi sees!

Nybygda tapte mot atletene fra Ringsaker

Kampfakta:
Nybygda-Ringsaker2 2-4 (2-1)
Tid: 15.08.18 kl.19.00
Nybygdas målscorere: Thomas Tørudstad 16′, Trond Andre Jensbak 30′
Sted: Nybygda Stadion
Tilskuere: 145

Nybygdas lag:

Et Nybygda-lag fullt av optimisme etter opphentingen mot Nes forrige kamp, spilte onsdag høstens 1. hjemmekamp. Ringskers 2.-lag var motstander. Det så lenge lyst ut for hjemmelaget, som allikevel endte opp med null poeng til slutt.

Før kampen var det derimot en ku som beitet på banen som fikk størst oppmerksomhet. Heldigvis var den lokale ildsjelen Thorger Alderslyst på plass, og sørget for at kua fant tilbake til eieren. Om ikke annet så var i alle fall dette et sikkert tegn på at det for 1. gang denne sesongen faktisk vokste gress på banen i Nybygda.

Hva skal man med gressklipper når man har ei ku? Foto: Vegard Nyvoll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampen:
Nybygda mønstret en sterk tropp og en solid 11er onsdag kveld. Hjemmelaget åpnet kampen friskt mot RIFs 2.-lag, som så langt var ubeseiret i serien denne sesongen. Det var allikevel Gaupdølene som skulle få den 1. scoringen etter et omdiskutert straffespark i det 14. spilleminuttet. Nybygda lot seg ikke stresse av baklengsmålet og fortsatte det gode spillet anført av en spillesugen Trond Andre Jensbak, som spilte sesongens 1. kamp etter et lengre skadeavbrekk. Allerede etter 16 minutter skulle utligningen komme da Tronda fant en umarkert Thomas Tørudstad, som sikkert satt inn 1-1 fra kloss hold.

Bygda fortsatte og male på selv om både Trym Langerud og Anders Ruud måtte forlate banen på grunn av skader i 1. omgang. Inn kom superveteranen Richard Alfstad og storscorer Andreas Løseth Johansen. Drøyt halvtimen var spilt da Nybygda skulle ta ledelsen etter en stor tabbe fra RIFs sisteskanse. Ballen spratt foran keeper, gikk mellom hendene hans, og Tronda var våken foran mål og satt inn 2-1 til de rødkledde. Dermed kunne Nybygda gå til pause med ledelsen foran et svært tallrikt publikum til 6.-divisjon å være.

Nesten 150 tilskuere hadde funnet veien til Tundraen onsdag kveld

I 2. omgang kom Ringsaker mer med i kampen, og de etablerte etter hvert et vist trykk mot hjemmelaget. Dette skapte også kontringsmuligheter for Nybyda som ut i 2.-omgang spilte med to blad Løseth Johansen på topp. Yngstebror Petter så ut til å få en gedigen sjanse da han ble spilt alene med keeper etter omlag 70 minutter, men dessverre gjorde dommeren en håpløs avgjørelse da han blåste av for en feilaktig offside.

Mot slutten av 2. omgang skulle det vise seg at det strenge trenings og kostholdsregime i Ringsaker skulle gjøre seg gjeldene for kamputfallet. For mens flere av Nybydas spillere helst ser fotball fra sofaen og fyller drakter i størrelse XL på tross av beskjeden høyde, så består Ringsaker av topptrente atleter der vekten jevnlig kontrolleres av et meget dedikert støtteapparat.

Det siste kvarteret raknet det litt for bygda som i løpet av 10 minutter slapp inn 3 mål enkle mål. Resultatet ble dermed 2-4 til Ringsaker2 som topper avdelingen etter en seier som satt langt inne.

For gutta i Nybygda venter en helg med god mat og godt drikke før det allerede på mandag er klart for nok et lokaloppgjør, denne gangen mot Næroset. Kampstart er kl. 19.00. Møt opp og støtt gutta som jakter sin 1. hjemmeseier for sesongen!

Kanskje får vi da på ny høre sangen om legendariske Fredrik Støve runge i garderoben etter kampslutt?
«Maradonna og Messi
Ronaldo er no piss
Vi har Fredrik Støve
Støve som hengende spiss»

Vi sees på Tundraen! Under er en oversikt over de gjenstående kampene denne sesongen:

Mandag 20.08 kl. 19.00 Nybygda-Næroset
Mandag 27.08 kl. 18.30 Nybygda-Furnes2
Torsdag 30.08 kl 18.30 Nybygda-Romedal
Onsdag 12.09 kl 18.00 Nybygda-Jørstadmoen
Lørdag 15.09 kl. 15.00 Nybygda-Vingar
Lørdag 30.09 kl. 15.00 Nybygda-Brøttum

 

Nybygda snudde til seier på overtid mot Roterud!

Kampfakta:
Roterud-Nybygda 1-2 (1-1)
Nybygdas målscorer: Ola Steinbakken 35′, 90′
Tid: 07.08.18 kl 19.30
Sted: Røyslimoen kunstgress
Tilskuere: ca 200

Nybygdas lag:

Andreas Gustavsen startet i steden for Marius RE som satt fast på Gardermoen..


Etter en svak periode var Nybygda tilbake på vinnersporet med 1-2 seier borte mot Roterud tirsdag kveld. En seier som satt meget langt inne.

Det var duket for fotballfest på Røyslimoen da Roterud tok i mot Nybygda til sin 1. seniorkamp noensinne. Innmarsjen foregikk med både Champions league-hymne og grønn røyk rundt banen. Det hadde også møtt opp et svært respektabelt antall tilskuere til en 6.-divisjonskamp å være. Normalt sett er ordførere med å sier noen høflige ord i forbindelse med slike tilstellinger, men Lillehammer ordfører Espen Johnsen var ikke snauere enn at han entret banen og tok plass i hjemmelagets forsvar.  (GD skriver om dette i en artikkel).

Det så ut som at Roterud var tydelig inspirert av rammen rundt kampen etter at dommer Geir Pedersen hadde blåst i gang oppgjøret. Nybygda var ikke helt påskrudd og virket preget av at stjernespiller Marius Eikeland måtte melde avbud i tolvte time grunnet forsinkelser i flytrafikken. Roterud lyktes med å kjempe Nybygda ut av stilen, og de var også giftige da de angrep. Det nyetablerte laget fra Lillehammer hadde åpenbart en del spillere som hadde spilt ball før, men mange bar også preg av at god mat også var å foretrekke mellom treningsøktene.

Etter drøyt 20 minutter skulle det lykkes for Roterud etter en kontring. Jøgga gjorde først en strålende redning, men på returen måtte selv Nybygdas strålende keeper gi tapt og Roteruds 1. mål i seniorsammenheng var et faktum. De påfølgende minuttene var bygda i skikkelig trøbbel og hjemmelaget skapet flere sjanser. En halvtime var spilt da Roterud fikk tildelt et korrekt straffespark etter at Kaptein Steinbaken var for hardhent inne i feltet. Heldigvis for bygda, så ble straffen blåst langt over, og dette virket å gi ny energi til gutta som for dagen var kledd i svart. Midtbanen anført av Marius Mathiassen og Håkon Kristiansen begynte å ta skikkelig tak i kampen, og bygda begynte å skape sjanser. Pausen nærmet seg da kaptein Steinbakken raget høyest på en corner og stanget inn 1-1, som også var pauseresultatet.

I 2. omgang kom det ut et Nybygda-lag med mer energi, og sjansene skulle vise seg å bli mange utover i omgangen. Roterud var også farlige på kontringer, men Jøgga var flere gangen offensivt ute og avverget mulighetene til hjemmelaget. Det siste kvarteret  haglet det med skudd og innlegg mot Roterud sitt mål, men hjemmelagets keeper vartet opp med flere spektakulære beinparader (var ikke glad i å bruke hendene). Godt inne i overtiden bestemte Håkon Kristiansen seg for å passere halve Roterud på egenhånd. Han endte opp med å komme til et skudd som ble blokkert. Marius Mathiassen var våken framme på 2. ballen, og endte opp med å bli felt inne i 16-meteren. Dommer hadde ikke annet valg en å peke på krittmerket. Dermed fikk kaptein Ola Steinbakken æren av å banke ballen i mål fra 11 meter. 1-2 til Nybygda, og 2 mål av Ola! Dette var det siste som skjedde i kampen og bygda kunne endelig strekke hendene i været etter en etterlengtet seier!

Allerede fredag er det duket for ny kamp, når Nybygda gjester Nes på Stavsjø stadion! Kampstart kl. 18.30! Vi spillere håper de med hjertet i bygda tar turen for å  støtte gutta!

 

Tap mot Brøttum på Tømmermyra

Kampfakta:
Brøttum-Nybygda 5-2 (1-1)
Målscorere for Nybygda (Petter Johansen og Anders Ruud)
Tid: 03.08.2018, kl. 1900
Sted: Tømmermyra
Tilskuere: Ca 30

Nybygdas lag:

Den 1. kampen etter ferien skulle vise seg å bli tøff for Nybygda-laget som hadde tatt turen til nordre Ringsaker denne august-kvelden. Nybygda har i de senere sesongene slitt med å ta poeng på Tømmermyra, og også denne gangen skulle det vise seg å bli vanskelig å ta poeng på den fryktede banen inne i Brøttums dype skoger.

Før kampene hadde det kommet et solid regnskyll, som gjorde banen sleip og våt. Dette skulle det vise seg at hjemmelaget taklet best, men det var riktignok Nybygda som fikk den 1. scoringen. Kun få minutter var spilt da Petter Johansen slo en corner inn i boksen, og med litt hjelp fra hjemmelagets keeper havnet ballen til slutt i nettmaskene. Vi krediterer scoringen til Petter! Brøttum ristet av seg sjokket og fikk etterhvert et visst tak på kampen. Etter cirka en halvtime bommet Andre Kristiansen stygt når han skulle klarere en ball på 16.-meterstreken, og Brøttum utnyttet muligheten til å sette inn en fortjent utligning. Kampen var nokså jevn etter dette og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

I Pausen var det positiv stemning i Nybygda-laget  og vi hadde tro på at vi kunne vinne kampen. Det skulle ikke ta mange minutter før debutanten Anders Ruud igjen skulle sende bygda opp i ledelsen. Ruud fikk ballen inne i 16-meteren og hamret ballen i krysset omtrent fra straffemerket. 1-2 til Nybygda! Ledelsen skulle ikke vare lenge. Før timen var spilt fikk Brøttum frispark på omlag 30 meter, ballen ble lempet opp i krysset og vi var igjen like langt. Vondt ble til verre da det minutter senere var Nybygda-keeper Jørgensen sin tur til å slå ballen i eget mål etter en corner. Brøttum hadde snudd kampen.

Fra da av og inn handlet det meste om hjemmelaget. 65 minutter var spilt da dommer Riquelme tildelte Brøttum et meget tvilsomt straffespark. Jøgga fikk midlertidig revansjert seg for selvmålet, da han var som en røyskatt borte i stolperota og slo ballen ut til corner. 4-2 var allikevel ikke langt unna, og Nybygda kaptein Ola Steinbakken satte den endelige spikeren i kista når han tuppet ballen i eget mål og fastsatt sluttresultatet til 5-2.

Nybygda-kaptein Steinbakken må sies å være en skikkelig slugger!

Alt i alt en tung dag for et noe redusert Nybygda-lag. Laget sørget i alle fall for skikkelig restitusjon, da turen gikk innom Maccer`n etter kampen. En kuriositet som kan være verdt å nevne er at Håvard Martinsen angivelig kjenner bestillingsautomaten på Maccer`n så godt at han kan bestille mat i blinde…

Allerede neste uke får vi to muligheter til å revansjere oss. På tirsdag møter vi Roterud på Røyslimoen, mens turen går til Stavsjø på fredag for lokaloppgjør mot Nes.

Følg med videre!

 

Nok en trepoenger i kampen mot Næroset

Kampfakta
Næroset-Nybygda 1-4 (0-3)
Nybygdas målscorere: Tomas Gustavsen, Espen Bakke Torgersen, Håvard Martinsen, og Petter Johansen
Tid: 07.06.2018 kl. 19.00
Sted: Brufossbana
Tilskuere: Ca 40.

Nybygda tok i kveld turen til Brufossbana på Kvernstubrua for å møte Næroset, i det som må sies å være et lokaloppgjør. Næroset er fra før mest kjent for lave temperaturer vinterstid, trelastproduksjon, og for å ha en underjordisk flyplass. I år stiller de også med et lag i 6. divisjon!

Kampforberedelsene gikk ikke helt som planlagt da den ellers så pålitelige Trym Langerud hadde glemt igjen lagets drakter hjemme på Hamar. Mens resten av laget varmet opp satt Trym seg i bilen til Marius og kjørte hele veien hjem for å hente dem. Kanskje et merkelig valg av transportmiddel med tanke på at både Næroset og Hamar har flyplass. Heldigvis rakk han akkurat tilbake til kampstart! Det skal også nevnes at klubbhuset til Næroset hadde kollapset grunnet store snømasser i vinter, så Nybygda ble losjert inn i en provisorisk brakke.

Bilde av de skadde klubbhuset

Kampforløp:
Nybygda åpnet kampen friskt i det varme sommerværet.  Allerede etter 10 minutter måtte den fyldige keeperen til Næroset plukke den 1. ballen ut av nettet, da Tomas Gustavsen scoret etter litt klabb og babb inne i feltet. Nybygda fortsatte å dominere kampen og etter 40 minutter fikk Espen BT æren av å legge på til 0-2, da han satt et frispark fra 30 meter i mål. Det er mulig at Manuel Neuer hadde reddet skuddet, men mål er mål. 2 minutter senere skulle ledelsen økte til 0-3 da Håvard Martinsen taklet ballen i mål bak en utrustende burvokter hos Næroset. Nybygda ledet komfortabelt til pause, og med bedre uttelling kunne ledelsen vært enda større. Uansett en solid 1. omgang av Bygda, som må ha blitt inspirert av at breddfotballfantastene Håvard Svenkerud og Frode Tajet begge hadde tatt plass på Nybygda-benken!

I pausen satt vi inn storscorer Petter Johansen, og det tok ikke mange minutter før ringreven fra Rognstadvegen skulle tegne seg på scoringslisten. Håkon Kristiansen sendte en fin stikker gjennom Næroset sitt forsvar. Dermed fikk Petter en hel banehalvdel for seg selv og satt inn 4-0 med en sikker lobb over keeper. Kampen var definitivt punktert.

Etter 4-0-scoringen senket Nybygda seg litt og Næroset skapte litt mer. Omtrent midtveis i omgangen satt de et frispark i tverrligger og på returen fikk de en redusering som aldri virket å være noe mer enn et trøstemål. Nybygda skapte også flere store muligheter og innbytter Stian Johansen vil trolig ligge våken utover natten og tenke på den gedigne dobbeltsjansen han ikke klarte å score på. Han må dermed stadig vente på sin 1. scoring i den røde drakta. Kampen ebbet ut i 1-4-seier, og Nybygda kunne nok en gang strekke armene i været når dommer Arnold Anderson blåste i fløyta for siste gang.

Totalt sett må vi si at dette var nok en solid kamp av «Bygda», som nå har 3 strake seire i 6 divisjon avdeling 2! Det var stor stemning i garderoben etter kampen, der Håkon Kristiansen velfortjent ble kåret til banens beste etter sin utrettelige innsats på midtbanen. Etter kampen gikk turen igjen til Macern for å fylle opp lagrene.

Neste kamp blir sesongs 1. hjemmekamp. Den spilles på mandag kl 19.00, når Moelv 2 gjester Tundraen. Vi lover ikke finspill, men full innsats og stor underholdning. Kiosken er åpen, vel møtt til alle fotballvenner!

Sliteseier borte mot Romedal

Kampfakta
Romedal-Nybyga 0-1 (0-0)
Målscorer: Ola Steinbakken 86′(straffe)
Tid: 31.05.18 kl. 19.00
Sted: Romedal stadion
Tilskuere: Ca. 30

Nybygdas lag:

Nybygda tok i kveld turen sørover på Hedmarken for å møte tabellnabo Romedal til seriekamp i 6. divisjon. Ved kampstart lå gradestokken tett oppunder 30 grader, rett og slett det vi kaller «styggvart» i Ringsaker. Dette kom til å prege kampen i tropeheten i Romedal. 1. omgang ble en tam affære der det skjedde lite foran begge mål. Romedal hadde med noen skikkelige fyrtårn, der den høyeste spilleren var på størrelse med den legendariske skuespilleren Richard Kiel. De var derfor lite interesserte i å holde ballen nede på det knusktørre naturgresset. Ved pause var stillingen 0-0, og det uten at noen av keeperne var satt på noen skikkelige prøver.

Jøgga holdt nullen i kveld. Bildet er tatt under oppvarmingen.

I pausen snakket vi om hvordan vi skulle klare å holde ballen mer nede på bakken, men også i 2. omgang skulle dette vise seg å bli vrient. Nybygda klarte å skape litt mer etterhvert, og var nære ved å gå opp i ledelsen da midtstopper Trym Langerud raget høyest på bakre stolpe etter et hjørnespark. Dessverre sto stanga i veien. Sigurd Buvik gjorde et godt innhopp, og klarte i likhet med Petter Johansen å skape trøbbel for et slitent romedalforsvar utover i omgangen. Klokka dro seg mot full tid da romedølingene måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Petter inne i 16-meteren. Dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på krittmerket. Kaptein Ola Steinbakken gikk nok en gang fram og hamret ballen knallhardt i mål bak en sjanseløs keeper.

Romedal våknet litt de siste minuttene, og var svært nær en utligning etter litt klabb og babb inne i boksen godt inne i overtiden! Heldigvis slapp vi unna med skrekken, og vi kunne dermed nok en gang la «støve-sangen» runge i garderoben etter kampslutt!

Alt i alt en skikkelig sliteseier for et hardtkjempene Bygda-lag. Romedal var et tungt lag å bryte ned, men vi klarte det til slutt. Forsvaret vårt var nok en gang bunnsolide, bestående av blant annet Fredrik Støve og Richard Alfstad, som begge ble født mens Tryggve Bratteli var statsminister i Norge!

Etter kampen gitt turen tradisjonen tro til «Maccern». Neste kamp spilles torsdag 07.06 borte mot Næroset.

Surt poengtap mot Gausdal

Kampfakta:
Gausdal-Nybygda 1-1 (0-1)
Tid: 26.04.18 kl. 19.30
Stadion: Linflåa kunstgress
Tilskuere: Ca. 30

Nybygdas lag:

J. Jørgensen
A. Kristiansen (R. Alfstad fra 45)- O.Steinbakken-T. Langerud- H. Martinsen (F. Støve fra 65)
V. Nyvoll
Christoffer Corbatta (A. Gustavsen fra 70.)- T. Gustavsen
M. Eikeland
P. Johansen (S. Buvik fra 53) -A. Sterud

Kveldens kamp mellom Gausdal og Nybyda endte 1-1, men det kunne godt ha kommet flere mål begge veier. 1. omgang startet noe nervøst, men Nybygda klarte etter hvert å skaffe et lite initiativ. Midt i omgangen fant Marius Eikeland, Petter Johansen med en fin stikker. Johansen var iskald alene med keeper og satt inn sesongens første scoring for bygda, som for anledningen spilte i svart. I minuttene før pause smalt det to ganger i metallet bak Jørgensen i bygda-målet, men debutanten i buret holdt nullen til pause. Ellers rydda stopperparet med Steinbakken og Langerud unna i stor stil!

I 2. omgang fortsatte spillet å bølge fram og tilbake mellom brøytekantene på Segelstad bru. Det var liten tvil om at Gausdal trener Øyvind Houge hadde gjort en fabelaktig jobb med laget som kom desidert siste i avdelingen til Nybygda i fjor. 70 minutter var passert når Gausdal spilte ballen til en umarkert spiller på 5 meter, men Nybyda-keeper Jørgensen vartet opp med en redning som selv hans til nå mer kjente far, «Arthur» hadde vært stolt av.

Nybygda lå an til å ri av stormen, men etter 87 minutter bestemmer en Gausdalspiller seg for å kopiere soloraidet til Diego Maradona fra kampen mot England i VM i 1986. Da måtte selv Jørgensen gi tapt. På overtid får Anders Sterud en stor mulighet til allikevel å gi Nybygda seieren, men dessverre gikk skuddet i nettveggen. Håvard Svenkerud og de andre nybydapatriotene som hadde tatt turen måtte dermed konstatere at kampen endte 1-1.

Neste kamp går torsdag 10. mai borte mot Jørstadmoen. Kampstart 20.00!